SVI VUČIĆEVI LJUDI: Predsednik Srbije najavio povlačenje sa čela SNS, za NASLEDNIKA bira između OVIH PET POLITIČARA?

 

Iako je dotad ostalo još dosta vremena, već se spekuliše o mogućem nasledniku, a prema informacijama Večernjih novosti trenutno su u igri – Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Miloš Vučević, Marko Đurić i Jorgovanka Tabaković.

Vučić je nedavno rekao da će, ubrzo nakon što SNS bude obeležio desetogodišnjicu postojanja, napustiti predsedničku funkciju u stranci, i na kongersu planiranom za januar 2019. predložiti naslednika. Kazao je da će to biti “osoba koja iznad svega voli svoju zemlju, neće je sramotiti i koja će i dalje pobeđivati na izborima” i dodao da očekuje da će njegov predlog tada dobiti većinu glasova na kongresu.

 

Kao neko ko bi mogao da bude Vučićev prvi pik, u političkim krugovima sve češće se pominje Selaković, koji je trenutno na fukciji generalnog sekretara predsednika Republike. Lider SNS je već nekoliko puta govorio o tome koliko ceni Selakovića, a da je spreman da se osloni na njega svedoči i to što ga je izabrao za najbližeg saradnika u predsedništvu.

 

Visoko se “kotira” i ministar policije i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, koji se pokazao kao jedan od Vučićevih najodanijih saradnika u proteklom periodu. Osim toga što obavlja važne državne funkcije, u prilog mu ide i to što već vodi beogradske naprednjake, najveći i jedan od najznačajnijih partijskih odbora koji po broju članova prevazilazi mnoge stranke.

 

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću upravo su prepoznatljivost i snažna podrška koje ima u Vojvodini jedna od najjačih preporuka. On je trenutno potpredsednik SNS, a bio je i u najužem izboru za poziciju premijera, što govori o tome koliko ga Vučić ceni.

 

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i Selaković, uz SNS je od samog osnivanja, a od prošle godine je i potpredsednik stranke. Uživa veliko Vučićevo poverenje, posebno zato što je kao šef Kancelarije prihvatio “vruć krompir” i jednu od najzahtevnijih dužnosti.

 

Bez šansi nije ni Jorgovanka Tabaković, koja je zbog pozicije guvernera NBS, zamrzla svoje funkcije u stranci. U prilog joj ide to što dolazi iz ekonomske sfere, a kao guvernerka uspela je da sačuva stabilnost dinara. Vučić i ona su politički saborci gotovo četvrt veka, još iz vremena početaka SRS.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.