„Svi Srbi u Parizu“ pomogli Srbinu iz Bosne da dođe do neophodnog leka

Na facebook-u je 2010.godine nastala grupa po imenu „Svi Srbi u Parizu“. Tokom ovih osam godina postojanja „Svi Srbi u Parizu“ je ime koje je postalo nezaobilazan faktor u svakodnevnom životu pretežno Srba koji žive u Parizu i Francuskoj, ali i Francuza i drugih. Veliki broj je onih koji nas prate a žive u svim krajevima ove naše planete.

Možemo pisati danima o našim akcijama i samoj grupi koja samim tim što postoji pomaže svim članovima u razmeni raznih korisnih informacija. I u ovolikom broju smo jedinstveni u celokupnoj srpskoj dijaspori. Ipak bez njenih članova ni grupa ne bi bila ono što jeste.

Jedna od poslednjih objava koja nas je baš dirnula je objava izvestnog Igora S. koji živi u Republici Srpskoj, a čijoj supruzi je bio neophodan lek koji se može naći samo u francuskim apotekama. Veoma brzo se javilo par članova koji su ponudili pomoć u kupovini i pošiljci leka. Brzo je izmenjeno dosta poruka sa ciljem da se lek kupi i pošalje na najbrži način. Lek je na kraju iz Grenobla poslat tamo gde je potreban.

Po ovom primeru vidimo da humanost nije ta koja nam nedostaje i u ime grupe „Svi Srbi u Parizu“ zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su pomogli i pokušali da pomognu u ovom slučaju. Nadamo se da će ovaj lek namenjenoj osobi pomoći da ozdravi i da joj više neće trebati.

Na sledećem linku možete pogledati kako je tekao razgovor članova grupe u vezi pomenute objave :

https://www.facebook.com/groups/209367960374/permalink/10160081616140375/

Original Article