Svetosavski bal u palati Hofburg – Vesti online

svetosavski-bal-u-palati-hofburg-–-vesti-online

Z. Mirković

Prethodni bal je održan 2020.

Karte za Svetosavski bal, koji će posle dve godine pauze zbog korone, u organizaciji Srpskog centra, biti održan 10. februara u prestižnoj bečkoj palati Hofburg, nalaze se u prodaji. Svetosavski bal koji je deo viševekovne tradicije Srba u Austriji biće po mnogo čemu poseban, pre svega će ga obeležiti prostor u kome će prvi put biti organizovan, a to je palata Hofburg.

Prodaja karata za Svetosavski bal je organizovana elektronskim putem preko internet stranice bala njnjnj.savaball.at.

Karte je, takođe, moguće kupiti u prostorijama Srpskog centra na adresi Lindengasse 61-63/2/V, sredom od 16 do 18 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na broj 0660 778 02 90 ili elektronskom poštom na officeŽsavaball.at.

Za studente su obezbeđene karte po posebnim cenama i njihova prodaja se odvija preko studentskih organizacija OSSI i ASSA.

Balski program će imati kao i svake godine veliki broj učesnika, a ove godine će biti prilagođen velikom balskom prostoru u kome će biti održan.

“Posle više godina održavanja u bečkom Park-hotelu Šenbrun, Svetosavski bal će prvi put biti održan u Hofburgu. Time će se Svetosavski bal takođe prvi put naći na prominentnoj listi balova koji se održavaju u ovom istorijskom balskom zdanju austrijske prestonice”, ističu iz Srpskog centra.

Promena mesta održavanja Svetosavskog bala bila je planirana za ovu godinu, ali je zbog pandemije sve odloženo.

“I pored toga želeli smo da istrajemo u svojoj nameri i odmah tada počeli pripreme za 24. Svetosavski bal u Hofburgu. Želimo da Hofburg ostane lokacija na kojoj će se Svetosavski bal održavati, jer je to najprestižnije mesto”, kaže Milan Vidović, predsednik Srpskog centra i Organizacionog odbora.

Na prvom Svetosavskom balu u Hofburgu očekuje se do 1.500 posetilaca iz Austrije, Srbije i celog sveta, koji će uživati u Svečanoj sali, Ceremonijalnoj sali, Zimskoj bašti, Bočnoj galeriji, Hofburg galeriji i Hofburg laudžu.