Sveti Ilija štiti Orlove!

U prisustvu članova kluba, simpatizera i drugih srpskih rodoljuba koji od osnivanja Avale, odnosno današnjih Belih orlova, prate, bodre i pomažu ovaj srpski fudbalski klub, u Srpskom centru u Bonirigu proslavljena je krsna slava – Sveti Ilija.

Lomljenje kolača: Siniša, Dragan, Miroslav i Ljubiša sa sveštenikom

Svetac zaštitnik našeg najvećeg i najuspešnijeg fudbalskog kluba na prostorima Australije svečano je obeležen, a domaćini slave bili su sekretar kluba Siniša Kos i član uprave zadužen za mlađe kategorije Dragan Škorić. Oni su zajedno sa suprugama dočekivali goste i brinuli se o njima kako je to i red za slavu kod pravoslavnih Srba.

Slavsko znamenje je osveštao prota Đuro Đurđević, koji se u prigodnoj besedi obratio domaćinima i gostima toplim rečima podrške na istrajavanju u podršci Belim orlovima u svim njihovim usponima i padovima.

– Zablagodarimo proroku Iliji što povezuje i štiti nas, našu dečicu, naše fudbalere i navijače da budemo složni u ljubavi prema klubu, zajednici i našoj Crkvi – poručio je otac Đuro Đurđević.

Domaćini slave Siniša Kos i Dragan Škorić nisu skrivali zadovoljstvo i radost zbog uspešne večeri u kojoj je obeležen jedan od najznačajnijih datuma srpskog kluba iz Boniriga.

– Osećam se lepo i ponosno što imam čast da budem domaćin klupske slave. Kao da su i sam Bog i naš zaštitnik Sveti prorok Ilija uredili da Orlovi baš u nedeljama uoči slave počnu da beleže odlične rezultate i da slavu proslavimo u vedroj i opuštenoj atmosferi. Posle početnog lošeg perioda ekipa je složno proradila i donela dobru atmosferu i raspoloženje svima u klubu, kao i našim navijačima, sponzorima i prijateljima kluba – rekao je sekretar kluba Siniša Kos.

Ostatak večeri protekao je uz bogatu slavsku trpezu i prijatnu, svečarsku atmosferu, sa željom svih okupljenih da Beli orlovi budu što uspešniji i da još dugo slave svog zaštitnika Svetog Iliju.

Velika pažnja našim nadama

Dragan Škorić koji u klubu vodi brigu o mladim naraštajima, govorio je upravo o onima koji treba da predstavljaju budućnost kluba.

– Posvetili smo veliku pažnju našoj deci i želimo da taj nivo rada podignemo na što viši nivo. Doveli smo i stručne ljude da vode mlađe kategorije i mislim da će mladi Orlovi iz dana u dan biti sve snažniji i uspešniji – istakao je Škorić.

Naredni domaćini

Nakon lomljenja slavskog kolača, za domaćina naredne slave kluba prijavili su se Miroslav Lojanica i Ljubiša Kos, koji su u to ime preuzeli po četvrtinu ovogodišnjeg slavskog kolača.

Чланак Sveti Ilija štiti Orlove! се појављује прво на Vesti online.

Original Article