Sveti Đorđe opet piše istoriju

Možda više nisu tako dominantni, kao prošle godine, kada su neporaženi osvojili titulu Premijer lige Brizbejna, ali fudbaleri Svetog Đorđa i dalje igraju najspektakularniji i najluđi fudbal u glavnom gradu Kvinslenda. Pa i šire!

U četvrtom kolu nacionalnog FFA kupa na teritoriji Kvinslenda, “sveci” su na domaćem terenu pobedili ekipiu AC Karina sa 8:3 i ostvarili najveći klupski uspeh u najmasovnijem takmičenju – plasman u petu rundu.

Pošto svaki spektakl mora da ima i svoju glavnu zvezdu, te uloge se rado prihvatio Darsi Pirson. Omaleni napadač, koji je prošle sezone zajedno sa Nasibom Džabelom i Finom Bikharstom činio najubojitiju trojku u Kvinslendu, rešio je da ga gosti baš dobro upamte.
Za nešto malo više od sat vremena na terenu, Pirson je postigao četiri i namestio dva gola za srpski klub. Učinak kakav se zaista retko viđa u bilo kom rangu fudbalskog takmičenja.
Fudbalere Svetog Đorđa u narednom kolu FFA kupa čeka najveći izazov u 11-godišnjoj istoriji kluba, duel sa članom Premijer lige Kvinslenda, ekipom Peninsula Pauer. Meč će se odigrati na terenu rivala, na krajnjem severu Brizbejna, za Anzak vikend (od 23. do 26. aprila), s tim da će tačan termin meča biti određen naknadno.

I dok s jedne strane beleže istorijske rezultate u nacionalnom kupu, “svecima” u Premijer ligi Brizbejna malo šta polazi za rukom u poslednje vreme. Proteklog vikenda poraženi su na domaćem terenu od Akacija Ridža sa čak 3:0. Bio je to drugi neuspeh u poslednja tri prvenstvena meča, pošto je ekipa iz Vilavonga prethodno izguvila i od Lejksa sa 3:2.
Tako je remi protiv Olbeni krika bio i jedini osvojeni bod za proteklih mesec dana. Na startu setone Sveti Đorđe je tek sedmi na tabeli sa četiri osvojena boda.

Trener Svetog Đorđa Bobi Grem imao je na raspolagnju sledeće igrače: Popović, Kalahan, Korling, Da Silva, Dejvi, Gomez, Džonson, Jovanović, Kumar, Norfolk, Pirson, Samjuels, Saolele, Smit, Šuša.

U susretu rezervnih timova pobedili su rezervisti Svetog Đorđa sa 4:3. Golove za rezervni tim srpskog kluba postigli su Oliver Bond (dva), Metju Rouz, Kristofer Hičins i Endru Batler. Posle tri odigrane utakmice rezerve su šeste na tabeli sa šest osvojenih bodova.
Sledeću utakmicu u okviru 6. kola srpski tim će igrati opet na domaćem terenu, a rival je Bejsajd junajted. Utakmica u Vilavongu na programu je u nedelju 24. aprila u večernjem teminu od 18.00 časova, a predigra rezervnih timova dva sata ranije.

Strašan preokret veterana

Veterani Svetog Đorđa (fudbaleri preko 35 godina) dobro su krenuli u odbranu titule. U okviru prvog kola veterani Svetog Đorđa su pobedili Logan Lajtning sa 5:2, iako su bili dva gola u minusu posle prvog poluvremena.

Чланак Sveti Đorđe opet piše istoriju се појављује прво на Vesti online.

Original Article