Sudbina koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Znajući da je situacija na Kosmetu sama po sebi veoma teška, a sada i zbog pandemije korona virusa, to je naša čitateljka J. K. iz Srbije, koja inače živi u Kini, poželela da pomogne i makar malo olakša svakodnevne nevolje Milici Đorđević (14) iz Prizrena i njenoj majci Evici. Što je naumila, to je i učinila, pa je stupivši u kontakt s njima uputila pomoć u iznosu od 200 evra.

– Iako smo se toj divnoj ženi već zahvalile, želimo i ovim putem da joj uputimo duboku zahvalnost i na samoj želji da nam pomogne. U razgovoru sa njom shvatile smo da je dar zaista od srca. Neka joj dragi Bog stostruko vrati. Njena pomoć mnogo će nam značiti da se rešimo nagomilanih računa i polako pripremimo za sve ono što nas čeka od septembra. Život ovde je veoma težak i borba za najosnovnije je neprestana – iskreno će majka Evica, dodavši:

– Ipak, Milica i ja smo odlučne da ostanemo na svom ognjištu, iako nas je to uskratilo za mnoge životne radosti i bezbrižnost. Zbog Miličinog školovanja često smo na relaciji Prizren-Hoča, što nije nimalo lako. I sada smo do sredine jula bile u Hoči i činjenica je da nam je stipendija Rajke Tarlać iz Sidneja mnogo značila sve to vreme i da bismo bez toga, teško izdržale putovanja i izdatke školovanja.

Gimnazija sledeći korak

Milica je, u međuvremenu, završila osmi razred sa odličnim uspehom i razmatra da li da školovanje nastavi u srednjoj medicinskoj školi u Mitrovici ili u orahovačkoj Gimnaziji.

– Još nije sasvim odlučila. Presudno će biti to, kako ćemo finansijski ispratiti taj momenat i sve je izglednija odluka da školovanje nastavi u Orahovcu, zbog blizine, iako će možda biti jedini đak prvog razreda – rekla je Evica.

Чланак Sudbina koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim се појављује прво на Vesti online.

Original Article