Studenti iz Srbije i Srpske zajedno na konferenciji „Most“

Studenti iz Srbije i Srpske zajedno na konferenciji „Most“

1. mart 2022.
Aktuelno, Matica, Vesti

0 Views

Na Zlatiboru u Kongresnom centru „Romanija“ pri Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ proteklog vikenda je održana konferencija studenata Republike Srbije i Republike Srpske „Most“ kojoj su prisustvovali i studenti iz Crne Gore i Republike Slovenije.

Konferenciju organizuju Udruženje studenata iz Republike Srpske u Srbiji- Novi Sad i pokrajinski Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova.

„Posebna nam je čast i obaveza što je konferencija prepoznata i podržana od Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, na čelu sa direktorom Arno Gujonom“, izjavio je Dejan Pudar, predsednik Udruženja studenata iz Republike Srpske u Srbiji.

Studentima su u okviru panela na pitanja odgovarali narodni poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Sanja Lakić i Đorđe Dabić, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo, i v.d. pomoćnika direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Nikolina Milatović Popović koja je istakla značaj ekonomskog osamostaljivanja mladih i njihovu aktivnu ulogu u borbi protiv depopulacije pojedinih krajeva u regionu.

„Zajedništvo je ključ uspeha daljeg napretka i upravo zbog toga je kao jedan od prioriteta za podršku udruženjima definisana podrška saradnji i umrežavanju srpske omladine u regionu“, rekla je Nikolina Milatović Popović.

„Rekordan broj okupljenih studenata iz raznih krajeva regiona šalje jasnu poruku, ne samo da Drina nikad nije bila granica srpskog naroda, nego da je i srpski narod ujedinjen, a mladi ljudi koji učestvuju na konferenciji spremni da to jedinstvo održe i očuvaju most koji nas spaja u nadolazećim vremenima“, stoji u saopštenju nakon održane treće konferencije Most.

Slične objavePoziv Srbima s područja opštine Olovo u FBiH

28. februar 2022.Obaveštenje za udruženja koja učestvuju na Konkursu

28. februar 2022.Konkurs za sufinansiranje projekata za region

23. februar 2022.

Check AlsoKonkurs za sufinansiranje projekata za dijasporu

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje Konkurs za …

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)