Srpsko slavlje u Burgenlandu

srpsko-slavlje-u-burgenlandu

Vesti

Veselje u punoj sali

Posle duže pauze Kulturno-sportsko društvo Kragujevački iz Materzburga, jedini naš klub u austrijskoj pokrajini Burgenland, u kratkom razmaku je dva puta okupio naše ljude.

Najpre su prvi put obeležili klupsku slavu Miholjdan. Slavu je uprava društva upriličila u klupskim prostorijama koje se trenutno nalaze u Klingenbahu. Zajedno sa članovima Kragujevačkog slavu su obeležili sveštenik Brane Bjelić, članovi Zajednice srpskih klubova Donje Austrije, Žika Petrović iz KUD Semberija i Majevica, Slaviša Račanović iz KUD Dukat.

Nedugo posle obeležavanja slave priređena je folklorijada u Cilingtalu, a sala je bila puna do poslednjeg mesta. Na priredbu kluba iz Materzburga odazvala su se prijateljska društva KUD Krajišnik, KUD Mladost, KUD Kolo, KUD Brojanica, KUD Zavičaj.

Članovi više klubova pokazali kako neguju tradiciju

Pre početka programa, kao iznenađenje za sve prisutne Ksenija Radojković iz KUD Brojanica iz Graca otpevala je himnu “Bože pravde”, a njeno izvođenje mnogima je izmamilo suzu.

U bogatom programu svi učesnici su prikazali kako neguju srpsku tradiciju i kulturu, a veče je potom nastavljeno igrankom do kasnih sati uz Total bend.

Uprava KSD Kragujevački zahvaljuje članovima, deci i roditeljima, što su svojim angažovanjem omogućili da se organizuje ovo nezaboravno veče. Iz jedinog našeg kluba u Burgenlandu poručuju da su otvoreni za sve koji žele da neguju srpsku kulturu, tradiciju i jezik.

Detaljnije