Srpski se uči i u gradu Pasau u Nemačkoj

  • Sa časa u Pasau
  Foto: I. Đurić

  U skladu sa interesovanjem roditelja i zahvaljujući njihovom angažovanju, kao i nesebičnoj podršci Generalnog konzulata u Minhenu, u Bavarskoj, u gradu Pasau, ove jeseni je sa radom počela nova nastavna grupa dopunske škole na srpskom jeziku u SR Nemačkoj. Novootvorena nastavna grupa je u organizaciji je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

  Ivana Đurić je nastavnica ovog punkta. Školu trenutno pohađa 28 učenika koji su podeljeni u tri uzrasne grupe: mlađu, srednju i stariju grupu. „U mlađoj grupi upisano je 10 učenika, u srednjoj 6, dok u starijoj grupi ima 12 učenika. Svi oni, puni ljubavi prema otadžbini izučavaju predmete: Srpski jezik, Moja otadžbina Srbija i Osnovi kulture srpskog naroda”, istakla je učiteljica Ivana.

  „Raditi sa našom decom, učiti ih našoj istoriji i kulturi i razgovarati sa njima o njihovom nasleđu, veliko je zadovoljstvo, ali i obaveza. U razgovoru sa decom i roditeljima saznala sam da je deci nastava zanimljiva, i da se svakog petka posebno raduju kada krenu na nastavu“ istakla je nastavnica Ivana Đurić. Njen učenik Luka Atanacković je rekao da voli da uči ćirilicu i da mu se sviđa „što ovde nema pritiska kao u nemačkoj školi. Zato i više volim da idem u našu školu nego u nemačku školu“.

  Nastava se održava u Sport Grunschule Grubweg Passau, petkom od 16.30 – 18.30 časova.

  Zamimljiv čas kod nastavnice Đurić
  Foto: I. Đurić

   Original Article

   (Visited 4 times, 1 visits today)