Srpska mladost na jednom mestu

 

U velikoj sali Sportskog centra u Bonirigu protekle nedelje održana je godišnja dodela trofeja FK Bonirig.

Naime, pored našeg najvećeg kluba u Australiji – Belih orlova, koji postoji već pola veka, 2003. godine na istoj lokaciji osnovan je još jedan klub. Razlog za pokretanje dodatne fudbalske filijale bio je da se pruži prilika igračima i igračicama svih uzrasta da aktivno igraju fudbal i takmiče se u zvaničnim ligama. Tako se ekipe FK Bonirig raznih starosnih kategorija već 15 godina nadmeću u Južnom fudbalskom distriktu.

Trofeji za najuspešnije

Od osnivanja do današnjih dana klub je svoj rad bazirao na stasavanju mlađih kategorija, pa većinu registrovanih igrača čine deca. Takva strategija bila je vidna i na nedeljnoj prezentaciji kad su, uz prisustvo roditelja, sva sedišta u Centru zauzeli najmlađi. Prelepa slika!

Najveći uspeh ove godine ostvarila je ženska U-16 ekipa koja se plasirala u finale NSW Champion of Champions turnira. Vredi pomenuti da su i momci iz U-21 ekipe Boniriga, baš kao i devojke, bili prvaci regularnog prvenstva.

– FK Bonirig nastavlja da ulaže u našu decu, igrače i trenere. Za 2020. godinu planiramo veliku investiciju – obnovu zelenih površina na kojima naša deca igraju i treniraju. Održavamo stare i obezbeđujemo nove terene. Zajedno sa Sportskim klubom Bonirigom i Belim orlovima podržavamo našu zajednicu i nastavljamo marljivo da pomažemo razvoj dece u Bonirigu, Liverpulu i ostalim delovima Zapadnog Sidneja i šire – naglasio je Goran Malić, sekretar Fudbalskog kluba Bonirig.

300 igrača

I u minuloj 2019. FK Bonirig je bio srpski klub sa najviše registrovanih igrača u Sidneju. Njih čak 300 uzrasta od pet do preko 35 godina (over 35) bilo je raspoređeno u 21 ekipu. Čak 13 timova se borilo za bodove u raznim takmičenjima, osam ekipa je izborilo polufinala, a pet je igralo u finalima.

Чланак Srpska mladost na jednom mestu се појављује прво на Vesti online.

Original Article