Srpska dizajnerka Marina Mićanović predstavila kolekciju torbi “Ukiyo” na International Digital Fashion Week

Marina Mićanović je svoje kolekcije predstavljala na brojnim nedeljama mode u svetskim modnim centrima. Njene kreacije su naišle na oduševljenje kako u Njujorku, tako i u Parizu. Međutim, kao odgovor na aktuelnu globalnu situaciju, modne revije se iz realnog izmeštaju u digitalni svet, te je Marina svoju novu kolekciju „Ukiyo“ predstavila svetskoj publici 5. septembra na International Digital Fashion Week.

Marina Mićanović, photo by Gordana Marković

Ovoga puta predstavila je kožnih torbi „Ukiyo“. Reč je o multifunkcionalnim torbama autentičnog dizajna, futurističkih linija. Torba može da se nosi na više načina – kao ranac, torba na jedno rame ili pismo torbica. Kada se nosi kao ranac na leđima, onda je i odevni predmet. „Ukiyo“ osvaja publiku širom sveta i Marina ima velike planove sa ovom torbom.

photo by Petar Pavlov

– „Ukiyo“ je specifičnog dizajna, ujedno je i torba i odevni predmet. Reč je o konceptu „3 u 1“, a namenjena je ženama koje prevazilaze sve granice, za koje ne postoje ograničenja, ženama koje ne žele da ustuknu pred preprekama, nego ih preskaču. Simbolika je i u uživanju u trenutku, njegovom otimanju od prolaznosti. Reakcije su, zaista, prevazišle moja očekivanja. Trenutno radim na autorskoj zaštiti dizajna torbe i mog brenda jer postoje zainteresovani investitori koji žele da stanu iza ovog projekta. Uverena sam da će ova torba postati moj zaštitni znak – objašnjava modna dizajnerka.

photo by Srđan Mijajlović

Na International Digital Fashion Week učestvovalo je preko stotinu dizajnera i brendova, a među njima Alberta Ferretti, Dsquared2, Ermenegildo Zegna, Iceberg, Max Mara, Salvatore Ferragamo… Svet mode je pretrpeo snažan udarac zbog trenutne globalne situacije.

photo by Srđan Mijajlović

– Svi smo na svojoj koži osetili promene koje je donela pandemija. U takvoj situaciji možemo očajavati ili potražiti izlaz. Nedelje mode na kakve smo navikli, sada ne mogu da se održe. Modne prezentacije sele se na digitalne platforme i društvene mreže. Ali, najvažnije je da kreativna energija postoji i uvek će se naći način da se ona izrazi. International Digital Fashion Week trenutno je najznačajnija modna digitalna platforma u svetu i drago mi je što sam biila deo toga – zaključuje Marina Mićanović.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Naši u svetu
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com