Srbija u pesmi i reči

Skup je pozdravila dugogodišnja predsednica Nataša Marković zahvalivši se publici na vernosti, kao i Julijani Mertzal koja je uspešno vodila program.

Mladi pijanista Nikola Pesić okupio je muzičare iz Španije, Švajcarske, Južne Koreje i Južne Amerike koji su na raznim instrumentima odsvirali prelepe pesme kao što su Simbil cveće i mnoge druge. Bio je to dokaz da ljudi sa svih kontinenata prepoznaju lepotu srpske melodije, te da muzika nije omeđena granicama.

Publici dobro poznati umetnik na harmonici Rade Mijatović pratio je Jovanu Visman koja je pevala etno-pesme s juga. Njen duboki glas i melos pesme Žalba za mladost nisu nikog ostavili ravnodušnim, te je i publika pevušila uz nju.

Između muzičkih tačaka, voditeljka, članica Udruženja srpskih žena, najavljivala je i komentarisala kratke filmove o Pirotu, Nišu i Vranju koji su prikazivani na video-bimu.

Program su završili folkloraši iz Ciriha, igrama iz okoline Bujanovca. Igra i koreografija su podigle publiku na noge, što je na kraju rezultiralo zajedničkom igrom folkloraša i publike.

Srpska zakuska i međusobno upoznavanje, susret starih poznanika i prijatelja, ostaviće ove večeri na mnoge snažan utisak i veru da se i dogodine poslednje subote februara nađu na istom mestu s novom temom i starim entuzijazmom članica koje dobrovoljno rade na promociji naše kulture, a istovremeno negujući interkulturalnost.