Srbi u Švajcarskoj ukrstili pesnice sa Afrikancima

U MASOVNOJ TUčI U LUCERNU UčESTVOVALI I DRŽAVLJANI SCG

UKRSTILI PESNICE SA AFRIKANCIMA

• Povređeno 11 učesnika tuče i jedan od 40 policajaca koji su pokušavali da razdvoje sukobljene strane • U pritvoru 22-godišnji državljanin SCG

U masovnoj tuči, koja je u noči između subote i nedelje, u švajcarskom Lucernu izbila između Afrikanaca i državljana Srbije i Crne Gore povređeno je 11 učesnika tuče. U pokušaju da razdvoji zavađene, povrede glave zadobio je i jedan od 40 policajaca koji su se ubrzo našli na licu mesta.
Tuči je prethodila svađa jednog Afrikanca i državljanina Srbije i Crne Gore ispred lokala „El Rinkon Latino“. Ubrzo nakon svađe obojica su pozvali svoje drugove i na Bazelštrase, a kasnije u samom lokalu, započela je masovna tuča u kojoj je učestvovalo 40 Afrikanaca i 20 pripadnika raznih država nekadašnje Jugoslavije.
Nakon što je 40 policajaca teškom mukom konačno razdvojilo sukobljene, 17 učesnika tuče odmah je uhapšeno i sprovedeno u stanicu Kantonalne policije Lucern, a 11 učesnika obračuna, te policajac kojem je na glavu bačena flaša, prebačeni su u bolnicu gde su im povrede sanirane.
Prema izveštaju Kantonalne policije Lucern u pritvoru se i dalje nalazi 22-godišnji državljanin Srbije i Crne Gore, a njegova nacionalnost nije navedena. Kafana u kojoj je se masovna tuča dogodila do daljeg je „pod katancem“ zbog sigurnosnih razloga i istrage.