Srbi najbolji u Trstu

U okviru Udruženja “Vuk Stefanović Karadžić” iz Trsta, postoje i dve fudbalske ekipe tima Srbija sport koje već decenijama igraju prvenstvo malog fudbala u Trstu. Ove godine prva ekipa je postala šampion, a veterani ( igrači stariji od 47 godina) su izgubili u finalnoj utakmici na penale i osvojili drugo mesto.

– Godišnji šampionat na opštinskom nivou zove se Citt? di Trieste. Igra se od septembra do kraja maja. Ima ukupno 16 ekipa koje se takmiče cele godine, mi smo jedina srpska ekipa i već 30 godina igramo fudbal u tom šampionatu. Igra se svake sedmice u kasnim večernjim satima na malom fudbalskom igralištu, šest igrača i golman je sedmi – pojašnjava Dejan – Nika Nikodijević, predsednik udruženja “Vuk Stefanović Karadžić”.

Nebojša Đorđević trener prvog tima Srbija sport, ne krije zadovoljstvo osvojenom titulom.

– Posle teških utakmica tokom cele godine uspeli smo da zadržimo prvo mesto i osvojimo titulu. Zahvaljujem mojim momcima na borbi, požrtvovanju tokom celog prvenstva. Nadam se da ćemo i sledećih godina donositi trofeje u naš klub.

Zlatko Marković Paja kapiten veterana kaže da su tokom celog prvenstva vodili i bili prvi.

– Nažalost, u plej-ofu smo izgubili nesrećno na penale. Imamo veliki odziv veterana koji još vole da se bore za Srbiju sport.

Predsednik Nikodijević je zahvaljuje fudbalerima na velikom uspehu.

– Trudimo se svi, zajedničkim snagama, da udruženje “Vuk Stefanović Karadžić” ide napred sa svojim aktivnostima, da ne posustanemo posle teške dve godine neaktivnosti. Prezadovoljan sam kako se odvijao turnir. Igra, sport i druženje nas ujedinjuju i zbližavaju, jer nije lako biti daleko od rodne grude – ističe Nikodijević.

U nedavno renovinarim prostorijama udruženja priređeno je malo slavlje i druženje fudbalera.

Чланак Srbi najbolji u Trstu се појављује прво на Vesti online.

(Visited 25 times, 1 visits today)