Srbi iz Austrije video porukom čestitali Dan državnosti (VIDEO)

Srbi iz Austrije dirljivom video porukom čestitali su Srbiji Sretenje, Dan državnosti.

U organizaciji i produkciji “Udruženja Srba u Austriji”, a u saradnji sa ambasadom Srbije u Austriji i brojnim srpskim udruženjima, Srbi iz Austrije su sunarodnicima u matici, ali i svim Srbima širom sveta, lepim i emotivnim videom čestitali praznik Sretenja i Dan državnosti Republike Srbije.

U snimanju i pripremi ove poruke ljubavi i mira učestvovali su saradnici iz cele Austrije, a posebno naša deca i mladi, članovi brojnih srpskih organizacija u ovoj zemlji, saopštila je Prosvjeta Austrija.

Video možete pogledati OVDE.

Sa posebnim ponosom i nadahnuto, čestitke su poslali članovi srpskog prosvetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, kao i članovi Austrijskog saveza srpskog folklora i to kulturno-sportsko društvo “Bambi”, srpski kulturni centar “S. Mokranjac”, kulturno- umetnička društva “Jedinstvo, “Jovan Jovanović Zmaj”, i “Opanak” iz Salcburga.

Čestitkama su se pridružila i druga udruženja, srpski studenti i akademici iz Beča, a čast organizatorima učinio je i Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji svojom porukom:

“Čestitam praznik. Čestitam Sretenje, naš nacionalni i državni praznik. Čestitamo ga iz Republike Austrije, svim Srbima u rasejanju, čestitamo ga našima u otadžbini! Živela Srbija!“

U pripremi video materijala, organizatori iz Udruženja Srba u Austriji imali su dobru podršku produkcije “Cezar film” iz Beča”, kaže se u saopštenju.

Чланак Srbi iz Austrije video porukom čestitali Dan državnosti (VIDEO) се појављује прво на Vesti online.

Original Article