SO u borbi protiv tvrdokornih mrlja

Zašto je so toliko važna za nas? Naša tela su sastavljena od soli, i pošto izgubimo so kad god se znojimo, potrebna nam se stalna dopuna.

Većina ljudi ne zna mnoge namene soli, jedna od njih je čišćenje. So može očistiti mnogo neočekivanih stvari, poput mastnih fleka i mrlje od vina. Piling od soli ima detoksikativno i antibakterijsko dejstvo.

Da li koristite so za čišćenje? Ukoliko ne znate kako, evo ideja.

1.Očistite frižider
Ne znate kako da uklonite neprijatne mirise iz frižidera? So je ovde da spasi dan. Držite se dalje od hemikalija koje mogu doći u kontakt sa vašom hranom. U posudici mešajte vodu, so i dodajte malo kisele vode. Prebrišite unutrašnjost frižidera. Ovo će zadržati hemikalije dalje od vaše hrane, a frižider ce biti savršeno čist.

2. Očistite rđu
Rđa se često javlja u domaćinstvu, ali ne brinite. Mešavina od malo soli i limuna lako uklanja rđu.Nanesite smešu na rđu, ostavite je nekoliko minuta i oprite sunđerom.

3. Očistite fleke od vina

Ukoliko prospete crno vino na omiljeni tepih, delajte brzo, i so preko fleke i ostavite je da stoji neko vreme. So će lako upiti vino iz tkanine.

BIT – 300×250

Pogledaj i ove vesti…


Kako da najlakše skinete FLEKE OD ČAJA s tkanine?


Otpušite slivnike uz pomoć SOLI

Nazad

Napred

1 od 6

4. Očistite masnoće
Ukoliko se posle prženja na vašem tignju nahvatala trvdokorna masnoća, lako je možete skinuti pomoću soli. Sipajte so, uzmite papirni ubrus i utrljajte je u tiganja. Isperite so i deterdzentom operite sud.

5. Očistite fleke od čaša sa drvenih površina
Vodene mrlje na vašem omiljenom drvenom stolu su dosadne. I postoji način da one nestanu. U mešajte so i biljno ulje i nežno obrišite mrlje vode izazvane čašama, drugim posuđima, posudama itd.

6. Očistite mrlje ispod pazuha
Recite zbogom na mrljama ispod pazuha, koje su uglavnom izazvane antiperspirantima. Za mešavinu će vam biti potrebno: 4 kašike soli i jedna četvrtina šolje tople vode. Utrljajte smesu u tkaninu sunđerom i gledajte kako mrlje nestaju.

7.Uklonite mrlje od krvi
Ako ste u ovakvoj situaciji, postoji jednostavno i brzo rešenje za uklanjanje krvave mrlja. Potopite tkaninu u hladnu i slanu vodu, a nakon toga je operite u toploj vodi.

8. Oslobodite se mrava
Oslobodite se dosadnih insekata u svom domu. Mravi ne vole da hodaju po soli, pa će će je izbegavati po svaku cenu. Stavite so oko okvira prozora i štokova vrata i mravi će ih zaobići u širokom luku.

9.Očistite zube
Koristite so za savršeno bele zube.Pomešajte jednu kašičicu soli sa dve kašičice sode bikarbone. Stavite smesu na četkicu i operite zube. Perite zube 2-3 puta nedeljno sa ovom smešom i primetićete razliku nakon druge nedelje.

Original Article