Sloga ruši sve nedaće

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je Zajednicu srpskih klubova u Beču i uputio poruku sloge i jedinstva Srba ma gde živeli.

– Boravkom u Zajednici hteo sam da obeležim praznik, koji je po prvi put ustanovljen, a koji je dan jedinstva i sloge srpskog naroda. Taj dan treba da bude podsticaj za veći kohezioni faktor za Srbe ma gde se nalazili – rekao je Rodić za „Vesti“.

On je ukazao da samo ujedinjeni možemo postići rezultat ka većem prosperitetu na prostoru gde živimo.

Rodić je podvukao da Srbi imaju potrebu da svoje jedinstvo učvršćuju i da ne dozvole, na osnovu iskustva prošlosti, da razjedinjenost ikada više bude faktor koji bi mogao neko da koristi protiv nas.

– Ma gde živeli ostajemo privrženi svojim korenima i matici. Moja poseta Zajednici srpskih klubova u Beču bila je afirmativna i sa porukom da nas ima toliko ovde da treba da budemo ujedinjeniji više nego ikada, jer samo tako možemo da ostvarujemo svoje ciljeve – naglasio je Rodić.

Samo složni, ujedinjeni Srbi mogu prevazići sve nedaće, pobediti sve probleme, osigurati i garantovati budućnost naše dece, podvukao je on dodajući da je novi praznik izraz tog jedinstva i sloge.

Inače za Dan srpskog jedinstva ustanovljen je 15. septembar, na dan proboja Solunskog fronta 1918. godine, kada su zajedno sa vojnicima iz Srbije tu pobedu izborili dobrovoljci iz svih drugih krajeva u kojima žive Srbi.

Renovirane prostorije

Rodić je istakao da je došao i da obiđe renovirane prostorije Zajednice, koje su, kao i dosadašnje aktivnosti, pokazale da su personalne promene na čelu te krovne organizacije bile dobre i nužne, te da vode ka prosperitetu. Ambasador Srbije je ocenio i da predsednik Zajednice Luka Marković unosi mnoge novine u rad tog udruženja.

Чланак Sloga ruši sve nedaće се појављује прво на Vesti online.

Original Article