Slađana Milošević nastupa na proslavi 60 godina televizije RTS


Aleksandra Slađana Milošević, najveća regionalna pop-rok zvezda 70ih i 80ih godina, začetnica novog scenskog izraza, koja decenijama postavlja i unapređuje standarde TV i video produkcije, nastupiće 23. avgusta na beogradskom stadionu ''Tašmajdan''. Slađana Milošević će učestvovati na Koncertu povodom proslave 60 godina postojanja RTSa, uz pratnju Big Benda i Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije.Pored Aleksandre Slađane Milošević videćemo najveća imena klasične, pop, rok i džez muzike kao sto su Stefan Milenković, sopran Dragana Radaković, mecosopran Jadranka Jovanović, tenor Bela Mavrak, Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Đorđević, Alen Islamović, Mladen Vojčić Tifa, itd. Uz maestra dirigenta Bojana Suđića, gosti dirigenti biće i Vojkan Borisavljević i Vojislav Bubiša Simić. Voditelji prve večeri biće Sandra Perović, Dragana Kosjerina, Jovan Memedović i Branko Veselinović.
Televizijskim snimkom kompozicije "Oprosti", podsećamo Vas na legendarni album "Slađana & Darko", Balade, u izdanju PGP RTB. Snimak je načinjen u produkciji RTJ, za emisiju TV POSTER, u režiji Slobodana Šuljagića, 1988.
https://www.youtube.com/watch?v=G1Cfgs7dbgc&feature=youtu.be
Sve kompozicije sa ovog albuma postale su hitovi i često se izvode na koncertnim podijumima. Poslušajte i kompoziciju "Bez nade" koja je dobila Grand Prix festivala MESAM, a izvođena je i nagrađena na internacionalnom festivalu, u dalekoj Kini i u drugim državama sveta.
Original Article