Skupstina Srpskog humanitarnog drustva u Hamburgu

Najstarija humanitarna organizacija nasih ljudi u Hamburgu – Srpsko humanitarno drustvo nalazi se u svojevrsnoj krizi. Dugo je ovo drustvo bilo prva i prava adresa u okupljanju i organizovanju humanitarne pomoci i predstavljalo je most izmedu nove i stare domovine. Od 200 redovnih clanova, kada je drustvo osnovano, ostalo je samo njih cetrnćst, a uprava je suocena sa problemima prezivljavanja, da li ce moci da plati zakupninu za svoje prostorije.
Na svojoj godisnjoj skupstini clanovi i prijatelji ovog drustva pokusali su da u prijateljskoj diskusiji razmotre svoju situaciju i pronadu odgovarajuca resenja.
Dosadasnja uprava je podnela godisnji izvestaj i razresena je duznosti. Za novog predsednika Drustva izabran je Ratko Lalic, sekretar je Slavica Trifunovic, a novi clanovi uprave su: Sekula Rasevic, Rade Rajakovic, Milosav Ilic, Ratko Simic, Bosko Micak, Milovan Sjeran, Damjan Paravac, Svetozar Sjeran, Bosko Simic, Vojo Djakovic, Vlada Djordevic.
Nova uprava i njen predsednik morace da se suoce sa raznim kako organizacionim tako i finansijskim problemima i da ponude nova resenja. Na primer, culo se u diskusiji, da se Drustvo transformise u Srpski kulturni centar.