Siniši, Danielu i Anđeli od srca

Samo nekoliko dana nakon apela za pomoć porodice Šokčević u selu Kijevci, nadomak Gradiške, u Republici Srpskoj, koja je ostala bez 41- godišnjeg Milorada, koji je bio njen stub i glavni oslonac, stigla je i prva pomoć.

Anonimna donatorka iz Belgije uputila je na njihovu kućnu adresu donaciju od 200 evra, kako bi pomogla napore Šokčevića da izvedu na put troje siročadi, koje je ostalo iza Milorada, sinove Sinišu (17) i Daniela (16) i ćerku Anđelu (13).

– Ovom prilikom želimo da se od srca zahvalimo dobrotvorki iz Belgije, koja je želela da ostane anonimna, koja nam je uputila pomoć i tople reči podrške. Ovaj dar pričuvaćemo za ono što deci bude bilo najpotrebnije. Mnogo im je teško, rane su sveže, a pored mene, bake i deke, nemaju nikoga. Majka ih je napustila pre deset godina. Takve rane na duši teško je zaceliti – kazala je tetka Rada.

Podsećanja radi, prema rečima njenog oca Dragomira (70), ništa nije slutilo na tragediju. Milorad se ni na šta nije žalio, samo je jednog dana pao na zemlju i više nije ustao. Da sve bude teže za ovu porodicu, Milorad je radio sve što mu je dolazilo pod ruku kako bi prehranio porodicu jer Dragomir, Stoja, ali i Rada Šokčević zbog slabog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da rade i privređuju.

– Kao što sam već pomenuo, nakon tragedije koja nas je zadesila, deca nisu htela da pređu da žive kod nas, već su ostala u kući koja prokišnjava. Milorad je to hteo da sredi, ali nije dočekao. Tu treba da se nadzida potkrovlje. Opština je obećala pomoć, ali od toga po svemu sudeći nema ništa. Skromna su to i dobra deca, ovo je veliki udarac za njih i za nas roditelje. Mi smo tu da im pomognemo koliko možemo, ali naše snage su slabe. Supruga Stoja i ja više nismo u godinama, a ni zdravstveno u dobrom stanju. Čak ni naša ćerka Rada, koja se kreće uz pomoć štaka. Veliki deo tereta preuzimao je na svoja pleća Milorad – jedva je izgovorio Dragomir Šokčević, skrhan od bola.

Ćerka i tetka Rada zvanično je postala starateljka dece dok najstariji sin
Siniša, koji je treći razred Srednje trgovačke škole, ne postane punoletan. Za decu je sada najvažnije da se kuća dovrši, da se nadzida potkrovlje i postavi krov, ali i da se promeni stolarija, za šta je prema nekoj proceni potrebno oko 5.500 evra.

– To je za našu porodicu nezamisliva suma. Odeću, obuću i hranu deca imaju, kao i školski pribor, ali pomoć i i podrška će im biti potrebni u narednom periodu, dok Siniša i Daniel ne ojačaju i budu mogli da se bore za svoje bolje sutra – iskreno će tetka Rada.

TETKA VELIKA PODRŠKA: Rada Šokčević sa Anđelom

Kontakt adresa i telefon

Svi plemeniti čitaoci „Vesti“ koji mogu i žele da pomognu porodici Šokčević, kako bi pregurali teške dane koji su pred njima, mogu stupiti u kontakt sa tetkom Radom Šokčević putem telefona na broj: +387 65 492 823 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći. Adresa je selo Kijevci, 78404 Turjak, Republika Srpska. Naravno, na usluzi je i Redakcija „Vesti“.

Чланак Siniši, Danielu i Anđeli od srca се појављује прво на Vesti online.

Original Article