Šapić izabran za gradonačelnika

sapic-izabran-za-gradonacelnika
Šapić izabran za gradonačelnika

Privremeni organ grada Beograda Aleksandar Šapić ponovo je na današnjoj sednici Skupštine grada izabran za gradonačelnika.

Od 110 odbornika, na tajnom glasanju se o izboru gradonačelnika izjasnilo njih 86, od kojih je 64 glasalo za Šapića. Njemu je to drugi mandat na čelu Beograda, a prvi put izabran je 2022. godine.

Šapić se posle glasanja zahvalio na podršci i poverenju. Kako je rekao, nada se da će to opravdati poverenje odbornika, kao i poverenje građana koji su glasali za njegovu listu.

Šapić je rekao da očekuje da će Beograd nastaviti da se razvija brže i bolje od svih ostalih gradova u regionu, i potom još jednom istakao da će on biti „srpski gradonačelnik“ i da će se u Beogradu „znati i vladati red“.

Novi-stari gradonačelnik se osvrnuo i na kritike opozicije na njegov rad rekavši da gradska vlast njima nije uradila ništa dobro u poslednje dve godine.

„Bukvalno ni jednu jedinu stvar koju smo uradili, nisu definisali kao dobru“, kazao je on.

Većinom glasova od ukupno 110 odbornika za zamenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, koja je i u prethodnom mandatu obavljala tu funkciju.

Za članove Gradskog veća izabrani su Miljan Damjanović, Stevo Marušić, Miloš D. Jovanović, Miroslav Gajić, Slobodan Šolević, Zoran Adamović, Đorđe Trišić, Nikola Dragićević, Lazar Marić, Milivoje Pavlović, Mira Jovanović, Vladimir Trajković i Violeta Filip.

Post Views: 140

Originalni tekst