ŠANSONE ZA INŽENJERE

U organizaciji Jugoslovenskog društva inženjera i tehničara Baden Virtemberga (BV) sa sedištem u Štutgartu, u glavnom gradu BV održana je tradicionalna manifestacija “Veče druženja i lepog raspoloženja”. Kao i prethodnih godina, sve prisutne pozdravio je predsednik društva prof. dr Dušan Gruden. On se zahvalio svima na dolasku, a posebno vernim prijateljima inženjera i tehničara – lekarima, umetnicima, predstavnicima klubova, koji iz godine u godinu sve masovnije posećuju ovakve zabave.

Goste je svojim divnim glasom zabavljao naš poznati šansonjer u Štutgartu i okolini Danilo Maletin. Domaćini su se potrudili da i kulinarski specijaliteti budu vrhunski.

Za sve brojniji dolazak odgovoran je blagajnik društva inženjer đura Pavlović, koji je godinama glavni organizator ovakvih večeri. On ne krije zadovoljstvo što na ovakve i slične manifestacije društva dolazi sve veći broj gostiju, ali ujedno žali što i članovi društva na ovom polju nisu redovniji.

– Može da se sluša i tiha muzikai uz nju uživa bez buke i galame, a dokaz toga je što iz godine u godinu imamo sve više prijatelja. To me posebno raduje i nastavićemo da razvijamo druženja u ovom pravcu – istakao je Pavlović.