Sa dočeka u noćnu smenu

U klubu Jedinstvo iz Švehata u ponedeljak je povodom srpske Nove godine organizovano druženje članova i prijatelja kluba.

– Okupljali smo se i ranijih godina povodom srpske Nove godine. Ove godine smo na zahtev više članova organizovali druženje uz večeru – kaže Krsta Petrišorević, predsednik Jedinstva.

Petrišorević je za goste pripremio posebni kulinarski specijalitet, đuveč na Krstin način.

Među prisutnima u Jedinstvu na proslavi srpske Nove godine bio je i Dragi Bratić Brka, koji je jedan od stalnih gostiju. Iako je morao da radi noćnu smenu, on je došao u klub.

– U ovaj klub dolazim već 32 godine. Kada uđem u ove prostorije, osetim duh Srbije – ističe Brka.

On dodaje da u Jedinstvu sa članovima kluba razgovara o mnogim stvarima i tako zaboravi na probleme svakodnevice.

Dragi Bratić je u Jedinstvo dovodio i kolege s posla, tako da njegova firma svake godine organizuje božićnu proslavu u našem klubu.

– I Austrijanci rado dolaze jer im se sviđa ovaj ambijent – kazao je on za „Vesti“.

Od kraja prošle godine prostorije kluba koji je ušao u 45. godinu postojanja, ponovo su oživele.

Već je organizovano nekoliko druženja, a Petrišorević najavljuje da će sledeće biti organizovano 25. januara, povodom Svetog Save.

– Beležimo veće interesovanje za okupljanja uklubu. Odlučio sam da organizujemo novo druženje povodom Svetog Save. To će, međutim, biti večera, a glavna proslava ovog velikog praznika je 8. februara – kazao je on.

Bal i jubilej 8. februara

U sali u Pfarcentrumu, u Švehatu će 8. februara biti održan 14. po redu Svetosavski bal kluba Jedinstvo, koji će ujedno biti i proslava 45 godina postojanja kluba.

Prisutne će zabavljati orkestar sa poznatim muzičkim imenima iz istočne Srbije okupljenim oko Željka Jonovića, Željka Brukića i Emila Zarića.

Petrišorević najavljuje i da će za Dan žena Jedinstvo ponovo organizovati neku manifestaciju.

Чланак Sa dočeka u noćnu smenu се појављује прво на Vesti online.

Original Article