RTS otkupio pravo da prenosi samo mitinge koji se održavaju četvtkom

BEOGRAD, 15. januar 2019, (Njuz) – Radio-televizija Srbije otkupila je prava na direktan prenos mitinga koji se ove zime održavaju u Beogradu, ali samo onih koji su zakazani u četvrtak, saopštio je Upravni odbor Javnog medijskog servisa.

– Želeli smo da obezbedimo prava na direktan prenos mitinga i sredom i četvrtkom, međutim, nismo imali dovoljno novca. Morali smo da se opredelimo samo za jedan dan i odlučili da to bude četvrtak, jer smatramo da će nam to biti finansijski isplatljivije. Iskustva nam govore da su mitinzi četvrkom atraktivniji kako za publiku tako i za naše sponzore – objasnio je Vladimir Vuletić, predsednik UO RTS-a.

On kaže da i pored nedavnog povećanja televizijske pretplate sa 150 na 220 dinara Javni medijski servis nije mogao da izdrži tržišnu utakmicu sa privatnom, komercijalnom televizijom N1, koja je pokazala znatno veće interesovanje za prenos mitinga građana koji se održavaju sredom.

Ipak, Vuletić ističe da gledaoci RTS-a neće ostati uskraćeni za informaciju o mitinizima koje ova televizija ne prenosi direktno.

– Najzanimljivije detalje sa mitinga sredom emitovaćemo na našem drugom kanalu, odmah posle ponoći. Već sada znamo da će to biti skraćeni snimak, a koliko skraćen znaćemo naknadno, svaki sekund mitinga sredom na našoj televiziji ume papreno na nas košta – zaključio je Vuletić.

Bojan Ljubenović

The post RTS otkupio pravo da prenosi samo mitinge koji se održavaju četvtkom appeared first on Njuz.net.

Original Article