Romantika uz gitaru

Uobičajenu glasnu balkansku muziku i urbanu atmosferu u kafiću Trokadero u Ofenbahu ovih dana su bar na jedno veče zamenili romantična poezija i zvuci eks-Ju evergrina uz akustičnu gitaru.

Premijerno je priređeno veče poezije Branimira Mitrovića kojem je podrška uz akustičnu gitaru, bio brat Željko.

– Predlog mojih prijatelja Marine i Darka, vlasnika jednog od najpopularnijih kafića u Ofenbahu, da obeležim 20 godina pesničkog stvaralaštva me je zaista impresionirao i takvu ideju ne bih nikada odbio – kaže nam Branimir Mitrović, mlađi od braće umetnika.

On dodaje da je ideja sprovedena u delo uz pomoć brata Željka.

– Moj brat je muzičar, tekstopisac i autor pesama za koje sam pouzdano znao da će naići na dobar prijem kod publike. Naravno da sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Srpske književne radionice iz Frankfurta u kojoj sam dugogodišnji član – ističe Branimir Mitrović.

Trokadero je bio pun poštovalaca pisane reči i muzike bez struje, a među nešto drugačijom publikom bili su Biljana i Vojkan Batinić iz Frankfurta.

– Programom koji su Brane i Željko Mitrović fenomenalno izveli, uspeli su da kafić atmosferu preobraze u ambijent kabarea. Mislim da su uskladili poeziju i gitaru sa mestom gde se inače skupljaju naši ljudi. Sigurno će se ovako nešto ponoviti kroz aktivnosti Srpske književne radionice čiji sam i ja član već godinu dana, a vrata mi je otvorio upravo Branimir – kaže nam Vojkan.

Probudili ljubav

– Želja mi je bila da na ovaj način probudimo ljubav ljudima u ovom sistemu u kome živimo. Ljubav se gubi pod pritiskom svakodnevice, posla i obaveza kojih je svakim danom sve više. Mislim da smo Branimir i ja uspeli da publici vratimo, na momenat, taj najlepši osećaj koji imamo na ovome svetu, rekao je Željko Mitrović.

Чланак Romantika uz gitaru се појављује прво на Vesti online.

Original Article