REDOVNA MESEčNA DONACIJA IZ NEMAčKE IZBEGLIčKOJ PORODICI U SRPSKIM TOPLICAMA KOD BANJALUKE

Anonimni donator iz Nemačke poslao je i ovog meseca 30 evra 73-godišnjoj Milki Mileusnić, izbeglici iz Starog Sela kod Otočca koja sa sinovima <đŽ>eljkom i Gojkom, jednim skoro slepim i drugim mentalno retardiranim, već dvanaest i po godina živi u Srpskim Toplicama kod Banjaluke. Udžerica u koju su se uselili iz godine u godinu sve je trošnija, kao i zdravlje članova ovog malog domaćinstva. Zaobilaze je svi, od komšija do nadležnih za brigu o izbeglicama. Prvi zato što im je teško da se suoče sa tolikom bedom i tugom, drugi jer takvih kao što su Mileusnići ima mnogo više u Republici Srpskoj nego što je država u stanju da ih trajno zbrine.
Jedino čitaoci “Vesti” ne zatvaraju oči pred jadom svojih zemljaka i nalaze načina da im pomognu da bar goli život sačuvaju.

– Bio bih najsrećniji da Mileusnićima mogu kuću da napravim, da je opremim, kupim stoku, u jesen dođem, nabavim im drva, isečem, spremim zimnicu, ostavim dovoljno novca da ni u čemu ne oskudevaju. Nažalost, sve ovo će i daljebiti moje puste želje, a ja ću baka Milki i njenim sinovima i dalje slati svakog meseca onoliko koliko mi moja malena zarada dozvoljava – rekao je anonimni donator novinarima “Vesti” koji će narednih dana posetiti Mileusniće i odneti im najredovniji mesečni prihod.