RAT MEĐU SRPSKIM MASONIMA

Članovi Regularlne velike lože Srbije traže ostavku Velikog majstora dr Ranka Vujačića

Kada su krajem prošle godine Dušan Crnogorčević iz Beograda i Ranko Vujačić iz Beograda postali novi ambasadori Srbije i Crne Gore u Nemačkoj, srpska javnost je bila jako zadovoljna. Po prvi put se, naime, dogodilo da su dva Srbina u Berlinu ambasadori dve bratske države Srbije i Cnre Gore.

Međutim, ako je suditi po današnjem raspoloženju u Beogradu i Podgorici, Srbi i ovde i tamo nisu zadovoljni sa radom i ponašanjem crnogorskog diplomatskog predstavnika u Nemačkoj.

Vujacic-Ranko-,-Veliki-majstor-VRSuštiniki problem je u tome što dr Vujačić kao ambasador Crne Gore podržava zvanični politiku Podgorice. Kako Crna Gora podržava tzv. nezavisno Kosovo, time se narušava državni i teritorijalni integritet Srbije. Kako Crna Gora ulazi u NATO, time se suprostavlja srpskoj politici o vojnoj neutralnosti, kritikuju ambasadora Vujačića njegova braća masoni iz Regularne velike lože Srbije, čiji je starešina.
Naime, kada je Vujačić imenovan za ambasadora Crne Gore, bio je Veliki majstor lože Srbije i njen predstavnik u svetu. Danas mu njegovi masoni to osporavaju, a zbog toga što je prvi mason Srbije kritikovan od nekih ministara u Vladi Crne Gore.

Vujačić je državljanin i Srbije i Crne Gore. Ima dva diplomatska pasoša, i Srbije, i Crne Gore. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je dalo nalog za oduzimanje diplomatskog pasoša Ranku Vujačiću kažu beogradski masoni.

Dr Ranko Vujačić, novoimenovani ambasador Crne Gore u SR Nemačkoj je otvarajući jednu izložbu slika u Berlinu nedavno izjavio da „se izložba događa upravo u godini, u kojoj obilježavamo desetogodišnjicu obnove samostalnosti Crne Gore !“

Članovi najveće srpske masonske organizacije su se pobunili što njihov starešina i Veliki majstor Srbije u svojstvu stranog amabasadora „govori javno o samostalnost Crne Gore od Srbije, čime dolazi u sukob interesa“.

– Bude li se tako ponašao dr Vujačić će u svojstvu prvog masona Srbije, ali i ambasadora Crne Gore javno da čestita i jubilej nezavisnosti Kosova, što bi bilo u suprotnosti sa politikom zemlje u kojoj je rođen i koju kao mason predstavlja u svetu, tvrde slobodni zidari u najvećoj srpskoj loži. Upitan šta misli o ovoj inicijativi dela svog bratsva dr. Vujačić nas je ostavio bez odgovora.

Rođen je u Beogradu 1951. godine, gde je studirao ekonomiju i elektrotehniku. Mason je postao 1998. godine u Engleskoj. Za starešinu Regularne velike lože Srbije i Velikog majstora lože Srbije biran je 2012. godine, na predlog dotadašnjeg prvog masona Petra Kostića. Njegov asistent u Londonu kao mason bio je čovek koji je sprovodio antisrpsku politiku.

Vujačić nije patriota jer ne ispunjava osnovna načela slobodnog zidarstva sadržana u Konstituciji RVLS da „neguje ljubav prema otadžbini“, da je veran i odan Srbiji. Narušava jedinistvo i slogu Bratstva slobodnih zidara i zato mislimo da Veliki majstor treba da bude suspendovan, tvrde masoni.

U međuvremenu Vujačić je bio visoki funkcioner u Organizaciji UN za industrijski razvoj u Beču i član Trilateralne komisije.

Kao Veliki majstor srpske masonerije dr Vujačić je 2013. godine tajno postao počasni ambasador Crne Gore i direktor Diplamatske akademije C.G. Predsednik Milo Đukanović mu je dao crnogorsko državljanstvo, a ministar Ivica Dačić mu je dao diplomatski pasoš Srbije.

Tada su se dva crnogorska ministra i opozicija pobunili što je ovaj Srbin postao njihov diplomatski predstavnik u Nemačkoj. Vujačić je sve to skrivao od nas, dok ga Vlada Crne Gore nije jesenas postavila za svog amabasadora u Nemačkoj, pričaju masoni iz RVLS.

Slobodni zidari iz Ujedinjene velike lože Srbije sumnjiče dr Vujačića za prevrat u njihovoj obedijenciji.

U aprilu 2015. grupa masona organizovana Goranom Trivanom , starešinom lože “Hram” u UVLS
pokušala je prevrat povodom instrukcija gospodina Ranka Vujačića iz RVLS uz obećanje da će ljudi od poverenja preći preko problema i on će zadržati masonske stepene i sva dostignuća. Cilj prevrata je bio umanjenje uticaja bivšeg velikog majstora UVLS Vladimira Markoviča i osnivačkog centra UVLS koji su uglavnom predstavljali, u tom trenutku, veliki oficiri velike lože UVLS.

Srpski masoni iz Beograda su svesni činjenice da svog starešinu, dr Vujačića, mogu odmah da smene, jer nema više stalno mesto boravka u Srbiji, što traži Agencija za privredne registre, gde je ova obedijencija prijavljena kao udruženje građana.

Štiteći svoj ugled, jer RVLS priznaje 59 najvećih masonskih organizacija iz sveta, masoni traže sazivanje Skupštine i glasanje o smeni dr Ranka Vujačića. U suprotnom podneće tužbu protiv Velikog majstora dr Ranka Vujačića i ambasadora Crne Gore zbog kršenja zakona Srbije.

Marko Lopušina

http://www.novine.ca/U_fokusu/2016/1467_RAT_MEDJU_SRPSKIM_MASONIMA.asp