Raspršeni snovi o tituli

Za Bele orlove iz Kanbere ovogodišnja skraćena fudbalska sezona je završena. Proteklog vikenda raspršeni su snovi da bi posle promenljivih rezultata u ligi ipak mogla da se osvoji titula šampiona u plej-ofu.

Dali su Orlovi sve od sebe, ali je Jugali iz Grifita ponovo bio nepremostiva prepreka za prošlogodišnje premijere Druge NPL lige ACT – 3:2 (2:2, 1:0).

Polufinale odigrano u mestu Kutamundra obilovalo je uzbuđenjima, a igrači srpskog kluba uspeli su da se dva puta vrate u igru, posle primljenih golova. Jugali je vodio golovima u 12. i 67. minutu, a izjednačili su najpre Mekeron u 55, a zatim i Štenbergen u drugom minutu sudijske nadoknade. Ovaj gol odveo je meč u produžetke i sve je teklo dobro za Orlove do 105. minuta.

Tada je protivnik po treći put poveo, a sevnule su i varnice pa su isključeni Milan Santrač na jednoj, a Skarfone na drugoj strani. Do kraja je sudija isključio još dvojicu igrača Orlova, najpre Mura, a zatim i Granta, čime su sve nade u izjednačenje potonule.

Ne sme da se zaboravi da su Orlovi igrali bez svog kapitena i najboljeg igrača Dejana Santrača, a da je u ranoj fazi polufinala igru morao da napusti plejmejker Alnuvajsir.

Ostaće zabeleženo da su u poslednjem meču 2020. za Bele orlove igrali i 16-godišnji Aleksandar Beljanski, kao i godinu dana stariji Roan Maksvel. Iako kao klub uvek streme najvišim dometima, četvrto mesto i polufinale plej-ofa ipak se mogu smatrati za uspeh posle sezone pune izazova, raznih poteškoća, povreda i sudijskih nepravdi.

Imajući u vodu koliko je teška bila ova godina, svi u klubu mogu da budu zadovoljni učinjenim i da što pre počnu temeljnu pripremu za narednu sezonu.

Чланак Raspršeni snovi o tituli се појављује прво на Vesti online.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)