Radio Avala slavi jubilej

"Srpska Razglednica iz Amerike" se emituje preko RTS Svet kanala još od avgusta 2010. godine i gleda se u Americi, Evropi, Kanadi i Australiji.

Početak programa je zakazan za subotu 5. oktobar 2019. godine u 18 sati, u svečanoj sali Srpskog Sabornog Hrama u Čikagu na adresi 5701 Nort Redvud Drajv, Čikago, a očekuje se spektakularan program.

Nastupaju folklorni ansambli Oko sokolovo koreografa Milana Andrijanića, ANI Kolo Mladena Lajića, Dukati i biseri koji predvodi Duška Kangrga i Oplenac iz Belvoda čiji koreograf je Svetlana Aleksić.

Nastupa veliki broj najpopularnijih estradnih umetnika. Prvo će nastupiti operska diva Slađana Sarić. Slađana Sarić poslednjih godina nastupa sa Čikaškim simfonijskim orkestrom a bila je i članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Sviraće izuzetno popularni harmonikaš Mića Radovanović koji je nastupao sa Zdravkom Čolićem i drugim najpoznatijim sarajevskim muzičarima, zatim sin legendarnog Novice Negovanovića, Dragan Negovanović, pa sjajni harmonikaš Radovan Filipović i gitarista Vlatko Stanković koji je svirao sa orkestrom Lepe Brene. Pevaju Mirjana Negovanović, zatim nekadašnja članica Đerdana Slavica Momaković, Alija Dalipović, Dušan Delić, Mira Brankov i Ivana Stanković, a ansambl Krajišnici Čikaga će nam predstaviti zvuke Krajine.

Kao što je uobičajeno, priprema se i bogata lutrija. Organizator svečanosti Aleksandar Žigić kaže da je sve spremno za slavlje i poziva sve zainteresovane da dođu i zajedno proslave ovaj divan jubilej.

Original Article