Puni utisaka posle raspusta

Naši osnovci iz Pariza ponovo su u pogonu! Druženje i nastava na srpskom jeziku, kako kaže koordinator Dopunske škole u Francuskoj LJiljana Cirovic, krenuli su „punom parom“.
– Odmor je trajao do 10. septembra, a kako se još uvek okupljamo, i dalje smo u prilici da slušamo zanimljive price o lepom letu, susretima sa najmilijima u Jugoslaviji ili, ukoliko smo bili u mogucnosti, i o boravku na moru ili planini, poseti manastirima ili nekim drugim znamenitim mestima naše zemlje. A što je najvažnije, svi su tokom školskog raspusta govorili srpski.
Nastava u Parizu i okolini organizovana je u više školskih centara. Nastavnica Cirovic i ovom prilikom skrece roditeljima pažnju na upis dece u školsku dopunsku nastavu u aprilu, kako bi se lakše organizovali casovi u francuskim školama koje nam daju prostor za ELCO program.

Školski centri

U Parizu i predgradima nastava se održava u sledecim školskim centrima: 6 rue Vaucanson, Pariz 3 (sredom pre i poslepodne); 22 rue Olivier Metra, Pariz 20 (sreda poslepodne); Vitri sur Seine, škola „Jean Jaures“ (sreda poslepodne; u Oberviljeu škola „Coudorcet“ (sreda pre podne); u Montroju škola „Joliot Curie“ (subota poslepodne); u Sen Deniu škola „Žan Vilar“; u Olne su Boa, u prostorijama kluba „JU novosti“ (subota poslepodne); u Šantne Malabri (nedelja prepodne); u Arženteju (nedelja pre podne). Za sve informacije telefoni su: 01 43 72 18 86, 01 42 49 34 48 i 01 48 97 25 53.

U Dopunskoj školi deca uce srpski jezik, istoriju i geografiju, likovnu i muzicku kulturu, a casovi veronauke održavace se fakultativno, zavisno od izbora roditelja.
– Još nismo dobili zvanicno obaveštenje kako ce teci ti casovi u Dopunskoj nastavi. O predavacima i udžbenicima ocekujemo zvanicno obaveštenje Ministarstva prosvete – kaže gospoda Cirovic.
Na opšte zadovoljstvo, svi prošlogodišnji ucenici su se upisali i vratili u Dopunsku nastavu, a kako još traje upis, koji ce biti finaliziran krajem oktobra, kompletna lista ucenika nastave na srpskom jeziku bice dostupna pocetkom novembra.