PSG: Bastać izneverio očekivanja građana Starog grada i ušao u koaliciju sa SNS

psg:-bastac-izneverio-ocekivanja-gradjana-starog-grada-i-usao-u-koaliciju-sa-sns
PSG: Bastać izneverio očekivanja građana Starog grada i ušao u koaliciju sa SNS

Pokret slobodnih građana optužio je danas novoizabranog predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da je „ulaskom u koaliciju“ sa listom oko Srpske napredne stranke, „izneverio očekivanja“ i „prevario“ građane te beogradske opštine.

Odbornik PSG u Skupštini Starog grada Aleksandar Ilić kazao je da u tom pokretu „nisu iznenađeni“ Bastaćevim postupkom.

„Marko Bastać je na kraju sam sebe predložio za predsednika skupštine i iznenađujuće brzo skupio 33 potpisa za kandidaturu, bez obzira što je u ranijim sastancima sa nama govorio kako funkcije nisu važne već isključivo program. Sasvim je jasno da je ovo bilo unapred pripremljeno i da su svi odbornici, sem onih izabranih sa liste Biramo borbu, formirali vlast sa SNS“, naveo je Ilić a preneo PSG.

Nosilac liste „Čuvari Starog grada“ Marko Bastać izabran je danas za predsednika te beogradske opštine glasovima i odbornika sa izborne liste oko Srpske napredne stranke, preneli su mediji.

Po navodima Blica, konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Starog grada počela je jutros verifikacijom mandata 56 odbornika izabranih na lokalnim izborima 2. juna, posle čega je tajnim glasanjem izabran predsednik te beogradske opštine.

Glasanju nisu prisustvovali odbornici liste „Biramo Stari grad – Radomir Lazović“ koja je ranije ponudila Bastaću razgovore o formiranju vlasti u toj beogradskoj opštini ali ih on nije prihvatio u ponuđenom roku.

Na junskim izborima koalicija „Biramo Stari grad“ je osvojila ;23 mandata, koalicija oko Srpske napredne stranje 21, Bastaćeva lista deset, dok po jednog odbornika imaju Narodna lista i lista Dejana Žujovića.

Post Views: 32

Originalni tekst