Prvo sletanje iz Dortmunda u Niš, pa natrag u Nemačku: Veliki značaj za sve ljude sa juga

Avion kompanije Wizz Air sleteo je iz Dortmunda na niški aerodrom Konstantin Veliki, da bi posle pola sata ponovo uzleteo ka ovoj destinaciji u Nemačkoj. Iz različitih krajeva južne Srbije ljudi su na nestrpljenjem isčekivali let koji im je, kako kažu, neizmerno olakšao putovanje do zapadne Evrope.

„Ovu liniju priželjkivala sam veoma dugo, jedva sam čekala ove letove, toliko da sam još u martu rezervisala kartu. Živim godinama u Dortmundu i do sad sam putovala preko Beograda ili Skoplja, a sada tačno znam za koliko stižem, a da ne govorim koliko novca uštedim“, rekla je jedna od putnica poreklom iz Vranja.

IMG_3511

Na stotine putnika danas nije krilo veliko zadovoljstvo što mogu da lete sa aerodroma Konstantin Veliki do Dortmunda. Prvi let do ove destinacije bio je u subotu, 20. avgusta, a interesovanje samo raste, te je niški aerodrom pred drugi let ka ovom nemačkom gradu bio pun putnika.

„Više od 40 godina živim i radim u blizini Dortmunda, a dok nije uvedena ova linija, iz Nemačke sam do Prokuplja putovao kolima, zbog velikih troškova. Sada je neuporedivo lakše i ovaj let ima veliki značaj za sve nas sa juga koji živimo u inostranstvu“, prokomentarisao je jedan od putnika.

Ovo je peta destinacija Wizz Air-a iz Niša, pored Malmea, Bazela, Memingena i Ajndhovena. Avio-kompanija Ryanair će prvi put poleteti iz Niša, odnosno iz Srbije, 4. septembra ka Berlinu, dok ka svoje ostale tri najavljene destinacije leti početkom zimske sezone (Diseldorf, Bratislava i Milano).