Prvi rođendan Gavrila Borina

Malog Gavrila Borina čitaoci “Vesti” su upoznali prošle godine u septembru kad je imao tek mesec dana. A 5. avgusta ove godine mališan je duvao svećice na svojoj prvoj rođendanskoj torti.

Dečakova majka, dr Olivera Rašović, kardiohirurg, dobro je poznata u Vićenci, jer uvek rado i sa mnogo ljubavi izlazi u susret našim bolesnim zemljacima. Radi u Gradskoj bolnici. Naši ljudi kada je sretnu prvo zaneme od iznenađenja, a onda se mnogo obraduju kad čuju maternji jezik. Nije mala stvar kada vam se doktor obrati na vašem jeziku. To deluje umirujuće i daje vam nadu pre bilo koje dijagnoze i terapije. Dr Olivera Rašović je cenjena i voljena među svima koji je poznaju.

Mali Gavrilo je plod velike ljubavi između doktorke Olivere i njenog supruga, Italijana, Maora Borina. Trebalo je da se zove Tito. Kada je bračni par birao ime za naslednika, Olivera je imala veliku želju da baš to ime da sinu, ali je Mauro odvratio od tog izbora, jer po njegovom mišljenju još bole rane na prostorima bivše Jugoslavije, pa da dečak ne bi imao neprijatnosti kroz život, nisu ga krstili tako.

Mali slavljenik je uživao u slavlju i radovao se poklonima. Baka Karlo i deka Federiko su trčkali oko njega i pazili da ne padne jer još nije siguran u prvim koracima pošto je na pola puta da prohoda. Redakcija “Vesti” želi mu dug život ispunjen srećom i ljubavlju.

Чланак Prvi rođendan Gavrila Borina се појављује прво на Vesti online.