Prvi putnici za Istocnu Evropu

Međunarodna pravoslavna humanitarna organizacija IOCC potpisala je ugovor sa Univerzitetom sa Floride o saradnji na međunarodnoj razmeni studenata i upućivanju stručnjaka u zemlje kojima je pomoć potrebna.
– Ovaj sporazum je veoma važan za IOCC jer nam pruža mogućnosti da svršene studente i profesionalce upućujemo u različite zemlje, u kojima realizujemo svoje programe. Omogućava nam takođe da angažujemo više studenata i treniramo ih u oblasti humanitarnih servisa, koji su veoma važni u našoj misiji – kaže izvršni direktor IOCC Konstantin Triantafilou.
IOCC je šesta humanitarna organizacija koja je uključena u program “Građani sveta”, formiran 1999. godine u saradnji sa fondacijom “Koka-Kola”. U programu deluju još CARE, UNICEF i američki Crveni krst.
– Mi znamo za veliki angažman IOCC u istočnoj Evropi, a kroz ovaj program još uvek nismo slali studente na to područje. Zato je ovo važna mogućnost, koja nam otvara nove dimenzije saradnje – dodaje Denis DŽet, dekan Univerziteta sa Floride.
IOCC očekuje da će u okviru ovog programa dobiti mogućnosti za upućivanje tri studenta na tromesečni boravak. Među njima je i Marko Geminjani, doktorant psihologije, koji će, kako je predviđeno, boraviti u Pravoslanom savetodavnom centru u Beogradu.
Program počinje u avgustu, a dodatne informacije mogu da se dobiju na www.iocc.org.