Promocija RTS Svet u Hali 3 Beogradskog sajma

Na platformi RTS Planeta, 24 sata programa kanala RTS SVET možete pratiti bez ograničenja, besplatno, na svim meridijanima.

Program RTS Svet kombinuje najbolje sadržaje sa Prvog i Drugog programa RTS-a, od vesti i aktuelnosti do naučnog, kulturno-umetničkog i zabavnog formata.

Po nezvaničnim podacima diplomatskih predstavništava Republike Srbije, broj naših građana i ljudi našeg porekla koji žive i rade van Srbije, u ovom trenutku, je oko 5 miliona. Toliko je i razloga da program Javnog medijskog servisa, na kanalu RTS SVET, bude vaša polazna tačka za pravovremeno i tačno informisanje.

Programsku šemu kanala RTS SVET i emisije posvećene publici i u Srbiji i u dijaspori, priprema redakcija Programa za dijasporu Radio Televizije Srbije, čiji je zaštitni znak emisija "Srbija na vezi".

Emisije „Srbija na vezi" emituju se uživo, svakog radnog dana od 18.55, osim sredom u 21 sat, na kanalu RTS Svet. Svojom koncepcijom, emisija doprinosi očuvanju nacionalnog identiteta i unapređenju komunikacije na relaciji otadžbina – rasejanje.

Zajedno čuvamo pismo i jezik, istoriju i tradiciju, duhovnost i kulturno nasleđe.

Sadržaj posvećen rasejanju, na RTS SVET-u upotpunjuju dopisnici sa svih kontinenata u okviru Medijske mreže srpske dijaspore. Pa tako možete videti izdanja iz Sidneja i Melburna – „To smo mi u Australiji" i "Srbi sa petog kontinenta". Sa severno-američkog kontinenta stižu emisije „Srpska razglednica iz Amerike" i „Američki san". Evropa je zastupljena kroz emisije „Stari putevi, novi horizonti", „Spona", „Povratna karta", „Srpski ekran".

Na RTS SVET-u, ove sezone, emitujemo i nove RTS-ove hit serije:

Nedeljom u 20, gledamo novu seriju GRUPA; subotom u udarnom terminu, emitujemo drugi ciklus od 11 novih epizoda serije PSI LAJU, VETAR NOSI…

Ovu sezonu smo dočekali sa više sati premijernog muzičkog i zabavnog programa, koji uključuju i "Ludu narodnu noć", kao i 14 epizoda novog formata – „Svadba iz mog kraja". Premijerno, pratimo i emisije "Šta bi posle? (flešbek)" – i "Srce zločina".

Ove jeseni, samo na našem kanalu, skrećemo pažnju i na nove termine za dečji i školski program. Svake subote i nedelje premijerno emitujemo emisije: Radoznalci, Bontonovići, Digitalna azbuka, Plava ptica.

Rezultati medijskih istraživanja u inostranstvu pokazuju da je program RTS-a oduvek, i danas, najgledaniji televizijski program u rasejanju, kojem publika najviše veruje.

Na štandu RTS Planete, u petak, 25. oktobra, pored odgovorne urednice Programa za dijasporu Suzane Gvozdenović Puzović i kolega novinara, o našem programu govoriće i uvaženi gosti: Rastko Janković, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu, Miodrag Jakšić, predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu, Aleksandar Čotrić, član skupštinskog Odbora za dijasporu, Nikolina Milatović Popović, pomoćnik direktora Uprave za saradlju sa dijasporom i Srbima u regionu, Petar Gojković, predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske i Marko Lopušina, novinar i publicista.

Dođite da se bolje upoznamo!

Original Article