Promocija knjige "Majka" Svetlane Matić

Promocija dvojezične knjige “Majka” autorke Svetlane Matić iz Beča, održaće se 16. maja 2016. u 17 časova, u Kući Đure Jakšića, u Beogradu.

O knjizi će govoriti prof. Slavka Sunajko, a stihove iz knjige će čitati književnice Gordana Vlajić i Dragica Šreder. Muzički deo programa će, solom pevanjem uz zvuke violone, ulepšati Marina Kraguljac, mladi muzičar iz Beograda, saznajemo od autorke.

” Svetlana Matić je pesnikinja sa veoma raznovrsnim i osobenim idejno-tematskim repertoarom, koji se kreće od porodičnog (Majka) i rodoljubivog (Srbija je moja zemlja) do igre (Dečija sreća), škole (Druga kuća, Dobrodošlica prvacima) i prirode (Proleće, Zima, Trava).

Živeći i stvarajući u Beču, ona se pokazala ne samo kao vredna i značajna stvaralačka ličnost, već i kao višestruko dragoceni promoter naše kulture i literature. U prilog tome ide i ova najnovija knjiga pesama za decu i mlade Majka, koja zapravo predstavlja svojevrstan spomenik i himnu svim majkama ovog sveta. Napisane iz perspektive deteta, ali i perspektive odraslog, pesme Svetlane Matić deluju veoma ujednačeno i ostavljaju utisak zaokružene misaone i logičke celine”, naglasio je recenzent knjige dr Milutin Đuričković.