Projekat učenika Srpske škole u Baden-Virtembergu – Mami s ljubavlju

  • Anastasia Ikanović, Sindelfingen
  • Anastasia Ivanović, Sindelfingen
  • Emili Brus, Leonberg
  Foto: arhiva T. Popović

  Nastavnice Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg pripremile su, ovih dana novu zajedničku video prezentaciju pod nazivom „Majci s ljubavlju“. Time je nastavni tim u Baden-Virtembergu nastavio započetu akciju da se prikupe radovi učenika srpske škole iz cele pokrajine i da se objedine u jedan zajednički rad, koji će im, između ostalog ostati kao divna uspomena na vreme provedeno u školi. Mesec mart bio je posvećen mamama. „Ljubav prema majci je najveća i nezamenljiva. Ona uvek sluša svaku našu reč, ispunjava sve naše želje i to se ne menja, jer mi nikada ne prestajemo da budemo njeno dete. Toj ljubavi i svim majkama, tim nastavnika dopunske nastave na srpskom jeziku pokrajine Baden-Virtemberg, angažovanih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, posvećuje veliku pažnju u okviru obrazovno-vaspitnog programa. Na časovima srpskog jezika čitaju se najlepši stihovi o majkama i pevaju najlepše pesme”, istakle su nastavnice.

  U okolnostima onlajn nastave i ove školske godine, u okviru vannastavnih aktivnosti nastalo je mnogo radova na datu temu. Najlepšim mamama na svetu učenika Srpske škole u pokrajini Baden-Virtemberg zahvalnost su iskazale i nastavnice, koja rade sa njihovom decom.

  • Julijana Živadinović, Štutgart
  • Jovana Ilinčić, Bruhsal

  „Drage mame,

  Pre svega, zahvaljujemo vam se što ste svetu podarile naše drage i divne učenike, koji svakodnevno pokazuju i dokazuju svoju nesebičnu ljubav prema našoj divnoj otadžbini, Srbiji.

  Prvi koraci, prve reči, sve što smo u životu uradili, što smo naučili, praćeno je podrškom, toplinom i strpljenjem te jedinstvene žene u životu svakog od nas, a čija je zajednička reč – majka.

  Kad nam je potrebna snaga, uteha, nežnost, mirna luka, majka je uvek tu za nas.

  Sigurne smo, drage mame da se ponosite radovima naših malih stvaraoca, koji su prepuni ljubavi za vas, baš kao što se njima ponose i oni koji vas najviše vole – vaša deca, naši đaci“.

  Tim nastavnika dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden-Virtemberg

  Stefan Duduković Filingen
  Foto: arhiva T. Popović

  Sve dečije radove možete pogledati ovde

   Original Article