Princ romantike u Beču

Autor romana Utorkom nisam udata, kojem je svojevremeno i čuveni Mika Antić pozajmio aplauze sopstvene publike, novinar sa četrdesetogodišnjim iskustvom u štampi, na radiju i televiziji, nesuđeni glumac, doajen domaćih muzičkih festivala, pisac i pesnik, sve je to Rajko Roki Dvizac. Njegovi kvaliteti prepoznati su širom sveta, a nedavno i u austrijskoj prestonici.

Dvizac je upamćen kao novinar koji je u vreme SFRJ disidentskom smelošću uvodio nova pravila u svoj poziv. Ipak, danas, kada ni novinarima, ni književnicima ne cvetaju ruže i kada su i jedna i druga profesija marginalizovane, spas pronalazi u dijaspori, u gradu valcera, umetnosti i kulture. Njegova pisana reč je njegova prethodnica, koja će utrti put još većem poletu pera.

„Statusni simbol nekadašnjih muzičkih zvezda bilo je prijateljstvo sa čuvenim Rokijem, koji ih je podržavao tako što ih je konstruktivnom kritikom usmeravao da postanu bolji nego što jesu ili što zaslužuju da budu. Zbog tekstova koje je pisao o manama estradnih, ali i socijalnih pojava u dobro načetom društvu zemlje koja se raspadala po svim šavovima, pao je u nemilost onih kojima istina nije bila po volji, pa se ‘dobrovoljno na silu’ povukao u vode književnosti u kojoj je pokazao neodoljiv šarm i talenat“, hvali svog kolegu novinar Radija Beograd 202 Dejan Grujić.

Reprintom prvenca Boja ljubavi, Inđijac Rajko upravo začinje Romantičnu trilogiju, upotpunjavajući je novom edicijom Utorka… i premijerom romana Šta da kažem anđelima?, u izdanju bečke izdavačke kuće elektronskih publikacija Cyberpublishing, na nemačkom i engleskom jeziku.

U njihovoj ponudi se već može naći set Dvižčevih pripovesti pod nazivom Priče jednog romantičara, uključujući i istinitu bajku o Vasi Ladačkom, opevanog Balaševićevim stihovima.

„Život je bela hartija na kojoj svakim proživljenim danom ispisujemo novu rečenicu. Uz Priče jednog romantičara bićete bogatiji za san, plemenitiji za dodir, mudriji za nezaboravno putovanje kroz vreme“, obećava Roki, nekada samo „svedok posebnih utoraka“, a sada i „princ romantike“.

(Visited 1 times, 1 visits today)