Predstavljene narodne nošnje

Kulturno-sportsko društvo „Bambi“ iz Beča u svečanoj sali Hrama Rođenja Presvete Bogorodice organizovalo je dobrotvornu prezentaciju srpske tradicije i kulture. Pored predavanja na temu „Uloga Srpske pravoslavne crkve u očuvanju identiteta srpskog naroda“ profesora doktora Miroljuba Gligorića posetioci su imali prilike da vide i čuju brojne igre, pesme, običaje i radove naših baka, a zatim i da oprobaju raznovrsnu hranu i pića iz svih krajeva naše prelepe Srbije.

KSD „Bambi“ predstavilo je i svoju bogatu riznicu narodne nošnje. Publici su objašnjeni motivi koji čine specifičnosti krajeva iz kojih nošnje potiče.

Zvezde večeri: Devojčice u nošnjama

Pored velikog broja posetilaca, ovoj manifestaciji prisustvovali su i ambasador Srbije dr Nebojša Rodić, zamenik predsednika Šesnaeste bečke opštine Tomas Brandšteter i sveštenstvo Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Mešovit sastav: Članice SKD „Bambi“
Blistala: Jelena Stanković

– Ovom dobrotvornom manifestacijom želimo da prikažemo bogatstvo i raznovrsnost srpske kulture i tradicije. Takođe, završavamo sezonu 2018/19. i pripremamo teren za bogatu sezonu 2019/20. U njoj ćemo prirediti brojna iznenađenja i zato pozivamo sve da postanu deo „Bambi“ porodice – rekao je predsednik „Bambija“ Aleksandar – Saša Stanković.

On je potom posebno zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ustupanju prostorija i svim vrednim članovima „Bambija“ na pomoći u organizaciji i održavanju ove jedinstvene manifestacije.

Чланак Predstavljene narodne nošnje се појављује прво на Vesti online.

Original Article

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.