Predstavljene narodne nošnje

Kulturno-sportsko društvo „Bambi“ iz Beča u svečanoj sali Hrama Rođenja Presvete Bogorodice organizovalo je dobrotvornu prezentaciju srpske tradicije i kulture. Pored predavanja na temu „Uloga Srpske pravoslavne crkve u očuvanju identiteta srpskog naroda“ profesora doktora Miroljuba Gligorića posetioci su imali prilike da vide i čuju brojne igre, pesme, običaje i radove naših baka, a zatim i da oprobaju raznovrsnu hranu i pića iz svih krajeva naše prelepe Srbije.

KSD „Bambi“ predstavilo je i svoju bogatu riznicu narodne nošnje. Publici su objašnjeni motivi koji čine specifičnosti krajeva iz kojih nošnje potiče.

Zvezde večeri: Devojčice u nošnjama

Pored velikog broja posetilaca, ovoj manifestaciji prisustvovali su i ambasador Srbije dr Nebojša Rodić, zamenik predsednika Šesnaeste bečke opštine Tomas Brandšteter i sveštenstvo Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Mešovit sastav: Članice SKD „Bambi“
Blistala: Jelena Stanković

– Ovom dobrotvornom manifestacijom želimo da prikažemo bogatstvo i raznovrsnost srpske kulture i tradicije. Takođe, završavamo sezonu 2018/19. i pripremamo teren za bogatu sezonu 2019/20. U njoj ćemo prirediti brojna iznenađenja i zato pozivamo sve da postanu deo „Bambi“ porodice – rekao je predsednik „Bambija“ Aleksandar – Saša Stanković.

On je potom posebno zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ustupanju prostorija i svim vrednim članovima „Bambija“ na pomoći u organizaciji i održavanju ove jedinstvene manifestacije.

Чланак Predstavljene narodne nošnje се појављује прво на Vesti online.

Original Article