PREDIVNA SCENA U ČIKAGU: Stotine srpske dece se družilo i slikalo sa Jokićem i Vučevićem (FOTO +VIDEO)

Sinoćni meč NBA lige u Čikagu između domaćih Bulsa i Denver Nagetsa hiljade Srba koji su ispunili United centar neće pamtiti po rezultatu (133-124 za Čikago), uzbudljivoj utakmici, i čak dva produžetka.

Većini će, naime, ovaj događaj ostati u lepom sećanju po onome što se desilo posle utakmice – što im se ispunila velika želja da upoznaju i fotografišu se sa dva košarkaška asa, sa dvojicom Nikola, Jokićem i Vučevićem.

Njih dvojica su izdvojili dragoceno vreme i odazvali se pozivu na druženje sa srpskom zajednicom, koju je u velikoj meri organizovala parohija crkve Svetog Nikole, predvođena sveštenikom Nemanjom Tešićem, koje je u jednom trenutku pozdravio i zvanični spiker United centra.

RASPOLOŽENJE NA NIVOU: Srbi predvođeni sveštenikom Nemanjom družili se sa Jokićem i Vučevićem

U susret Jokiću i Vučeviću pohrlili su i mladi i stari, pa čak i deca od svega nekoliko godina, padali su selfiji, bacale se “koske”, a na kraju je usledilo i kolektivno poziranje koje je kao jedini medij zabeležio Serbian Times.

-Probaj da okreneš telefon uspravno, biće bolja fotografija, davao je Jokić uputstva tokom fotografisanja i zbijao šale sa Vučevićem, dok je službeni fotograf Chicago Bullsa pokušao da sve prisutne ubaci u jedan kadar, što je bilo prilično teško.

A na tribinama, pre toga, sve je bilo ofarbano u boje srpske trobojke, prošarano Jokićevim dresovima. U masi su se izdvojili upravo pomenuti parohijani crkve Svetog Nikole iz čikaškog predgrađa Lyons, koji su organizovano došli na utakmicu obučeni u majice na kojima su se vijorile zastave Srbije.

U utakmici bez rezultatskog značaja najefikasniji u Denveru je bio Nikola Jokić, najbolji NBA igrač protekle tri sezone, sa ukupno 17 poena, 6 skokova i 4 asistencije, dok je u ekipi “bikova” najbolji bio DeRozan sa 19 koševa, dok je Nikola Vučević postigao 10.

Tekst/Foto: Antonije Kovačević

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKA SRPSKA ŽURKA U ČIKAGU: Hiljade ljudi došlo da pozdravi Jokića i Vučevića, svi obučeni u boje srpske zastave! (VIDEO+FOTO)

CRNINA U PORODICI ALILOVIĆ: Milan koji je poginuo u SAD iza sebe ostavio sina Dušana (2), kome je ime dao po bratu koji je 2005. stradao u udesu

SRBIN POGINUO U STRAVIČNOJ SAOBRAĆAJCI U AMERICI: Na Milana (41) naleteo automobil koga je progonila policija! (VIDEO + FOTO)

Detaljnije