PREDIVAN GEST: Bađi posetio grob IPČETA AHMEDOVSKOG! FOTO

06. januara 1966. rođen je Ipče Ahmedovski, jedan od najpopularnijih pevača ex-yu ili kako su ga mnoge njegove kolege zvali „Mali Rambo“. O njegovom vanvremenskom vokalu slušao je celi svet, bukvalno je gospodario bivšom Jugom posebno počecima 90-tih kada je bio na vrhuncu slave, nakon čega je i poginuo u saobraćajnoj nesreći 30. jula 1994. Mlađi je brat popularnog pevača Jašara Ahmedovskog. Sahranjen je u rodnom selu Lažani kod Prilepa u Makedoniji. Njemu je Jašar posvetio pesme „Tamo si ti“, „Spavaj, spavaj ti“, i „Nebo tajnu krije“.

Estradne kolege kada su u prilici i oni znani i neznani nekadašnjem velikanu odaju počast putem društvenih mreža ili to tek retki učine i posete poslednji počinak legendarnog pevača.

Čovek koga nisam imao prilike da upoznam, veliki gubitak porodice Ahmedovski (Ipče). Veliki čovek i umetnik…rado pevam njegove pesme i eto nađoh vremena da posetim grob jednog velikana. Neka mu je laka zemlja i večni mir.

Na svom fejsbuk profilu napisao je i objavio popularni folk pevač BAĐI. Zaista „gest“ vredan poštovanja i svih pohvala. Bravo ljudino…

Zanimljivo je pomenuti, da godinu dana pred pogibiju, kao da je predosećao tragediju, Ipče je na zadnjem albumu imao pesmu, koja je u to vrijeme bila veoma popularna “Kad nestanem jednog dana”. U njoj je proročki naslutio svoju tragediju, a stihovi pesme glase:

“Kad nestanem jednog dana, oko mene biće tama,
Ti ćeš naći nekog drugog, izdržati nećeš sama.
Eh, da mogu da oživim i da vidim tog
Pored vas da stenem, pa nek’ umrem ponovo.
Kad nedeljom igra kolo, pevaće se pesme moje,
Dok s`njim igraš da l`će zamnom
Zaplakati oko tvoje.
Ja bolujem već odavno, i polako gubim nadu,
Kome ću te srećo moja, ostaviti tako mladu.”

Original Article