Poziv: Traže se čitači na maternjem jeziku

U brojnim bečkim školama već izvesno vreme se angažuju brojni dobrovoljci koji čitaju deci na nemačkom jeziku (Lesepate). Njihov volonterski rad pomaže deci da nauče nemački jezik i da se zainteresuju za čitanje. Projekat se proširio i sada obuhvata i čitanje na brojnim maternjim jezicima kojii se govore u Beču . Stoga, MA 17 traži osobe koje žele da čitaju bečkim đacima na maternjim jezicima.
Cilj projekta je podrška višejezičnosti u Beču u najranijoj dobi jer govoriti više jezika predstavlja izuzetno iskustvo kao i veoma dobar preduslov za poslovnu budućnost. Grad Beč ovim projektom takođe želi da pruži svoj doprinos u negovanju maternjeg jezika.
Ukoliko i Vi želite da učestvujete u ovom sjajnom projektu i da pomažete najmlađim Bečlijama da neguju svoj maternji jezik, potrebno je ispuniti sledeće uslove:
– spremnost da redovno čitate jedan sat nedeljno zajedno sa decom
– visoko znanje nemačkog i jednog stranog /maternjeg jezika
– ljubav prema radu sa decom, čitanju i knjigama
Svi zainteresovani koji žele da budu čitatači na maternjem jeziku moraće da pohađaju uvodni pedagoški seminar a uz to dobiće i pomoć u odabiru i nabavci potrebnih knjiga. Organizatori će Vam takođe staviti na raspolaganje odgovarajuće lokacije, kao što su škole, obdaništa ili biblioteke.
MA 17 pružiće Vam podršku i pomoći u vidu razmene iskustava i daljih seminara.

Kontakt

Elisabeth Fuchs: Telefon: 01 4000-16156
Sylvia Lendway: Telefon: 0664 81 98 771
Svi zainteresovani mogu se prijaviti na zvaničnom sajtu grada Beča.Original Article