Povratak škole uspeh

Srpsko – dansko udruženje ”Milenijum”iz danskog Hileroda održalo je predizbornu skupštinu svog mnogobrojnog članstva, ali i zabavu za njih i brojne goste .
Okupljanje je započelo ručkom koje su za ovu priliku izuzetno pripremile supruge članova Upravnog odbora, a sve u organizaciji Veselinke Stojković i Slađane Pajić. Na predizbornoj skupštini koja se po statutu udruženja uvek organizuje mesec dana pre izborne, predloženi su novi i stari kandidati koji će se naći na izbornoj listi 4. decembra.

Pehare za najbolje

Pehar za najboljeg pecaroša bez dileme i jednoglasno pripao je Jovanu Amzujkiću. Najbolji fudbaler u ovogodišnjem prvenstvu bio je Dalibor Trikić, Davor Mirković je kao najuspešniji golgeter ponovio prošlogodišnji uspeh. Za najagilnijeg fudbalera pehar je pripao Siniši đuroviću.

Imena sa predložene liste govori da će Upravni odbor biti znatno podmlađen i proširen.
Prisutnima su predočeni veoma uspešni rezultati uporne borbe za ponovni početak nastave na srpskom jeziku, a koja je u ovdašnjoj komuni ukinuta pre tri godine. Naime, najavljen je tzv. Pilot projekat koji će započeti sa radom u januaru mesecu, a iza koga će stajati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo vera republike Srbije, parohija Sv. Velikomučenika Georgija iz Danske i još neka udruženja. Da čelovečernje druženje protekne u veselom raspoloženju pobrinuo se orkestar “Skandinavci”. Tokom same zabave podeljeni su i pehari za najuspešnije u ovoj godini.