Посета Косову и Метохију и помоћ народним кухињама 2019.

У периоду од 14 – 17. марта чланови Савеза Срба из Италије боравили су на Косову и Метохији и том приликом уручили донацију народним кухињама у вредности од 3623,3 евра. Укупан износ донације утрошен је за куповину 114 конзерви грашка, бораније и 850кг пасуља.

Четврта хуманитарна акција за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији покренута је 10. децембра 2018. године и трајала је до почетка марта месеца 2019. године.
Донатори су новац уплаћивали на жиро рачун Савеза Срба у Италији, сакупљено је 3632,30 евра, који су потом уплаћени на девизни рачун Епархије рашко призренске за куповину одређених намирница.

Председник ССуИ Душан Алексић и референт за хум.акције Дејан Кусало су заједно са групом Италијана обишли Косово и Метохију и том приликом посетили су народну кухињу у Прековцу.
Председница удружења Мајка девет Југовића, попадија Светлана Стевић, изразила је велику захвалност као и наду да народ на Космету неће бити заборављен од својих сународника у Италији.

Група Италијана, учесника акције, била је задивљена лепотом наших светиња на Косову и Метохији и није крила саосећање са Србима због начина њиховог живота у енклавама. Они су обећали низ конференција и промоција књига везаних за истину о Космету, али и директну помоћ породицама у виду пластеника. Осим хране, уручено је и 40 пакета пелена за старе, немоћне људе. Посећена је и школа у Ораховцу где су деци уручене нове лопте и слаткиши.

Чланови Савеза Срба из Италије посетили Косово и Метохију и народне кухиње

http://www.rts.rs/page/rts/ci/Dijaspora/story/1516/vesti/3473889/srbi-i-italijani-zajedno-u-humanitarnoj-akciji-za-kim.html

Original Article