Poseta GK I. Stojiljković i gradonačelnika Zaječara B.Ničića gradonačelniku Goricije, Rudolfu Zibernu

19.07.2019.godine

U petak, 19. jula, u italijanskom gradu Goricija održan je sastanak kome su prisustvovali GK I. Stojiljković, gradonačelnik Zaječara- Boško Ničić i i njegov pomoćnik- Milan Stanković sa gradonačelnikom Goricije- Rudolfom Zibernom.

Povod za sastanak bila je dosadašnja saradnja grada Zaječara i Timočke Krajine sa ovim delom Italije i potreba za njenim jačanjem. Gradonačelnik Ničić je posebno istakao angažovanje ovog dela Srbije, kao i njegove lične napore da odlično zamišljena manifestacija „ Gusti de fontieri“ („ Ukusi granica„) zaživi u punom sjaju. Takođe, skrenuo je pažnju na pojedince, i među učesnicima i među organizatorima, koji zloupotrebljavaju manifestaciju radi nelegalne lične finansijske koristi.

Iako iz tih razloga ove godine na festivalu ( na kome učestvuje preko 500 izlagača i koji za pet dana poseti oko 800 hiljada posetilaca) neće učestvovati nijedan grad iz Srbije, gradonačelnik Goricije je izrazio želju da R.Srbiji da počasno mesto sa institucionalnim, promotivnim štandom i da sa GK I. Stojiljković narednih dana napravi konferenciju za medije na kojoj će se predstaviti saradnja naše dve države kao i značaj produbljivanja tih odnosa saradnjom među gradovima i okruzima.

B. Ničić je pozvao kolegu Ziberna da poseti Zaječar i upozna se sa lepotama ovog dela Srbije, kao i da razmisli o širim odnosima ova dva grada i o mogućnosti njihovog bratimljenja.

Original Article