Ponovno tradicionalni glasbeni večer v Radenskem parku

dsc_7886

»Nove Elite« izzivajo k spoštovanju glasbe

Tudi letos Zavod za turizem in šport Radenci (direktorica Sonja Bily) in Zdravilišče Radenci (direktorica Vesna Maučec) skupaj pripravljala glasbeno-plesne nastope srčnih talentov v glasbenem paviljonu sredi Radenskega parka, saj so se četrtkovi glasbeni večeri lansko leto lepo obnesli.

Letošnji prvi glasbeni četrtek je bil 13. julija zvečer po 19.30 uri, program pa je povezovala Mateja Černjavič iz Zavoda za turizem in šport Radenci. Kot prva je nastopila glasbena skupina ljudskih godcev in pevcev »Cvetje v jeseni« iz Gradišča v Občini Tišina. Že lani so zaigrali na tovrstnem glasbenem večeru v Radenskem parku in tudi tokrat pod vodstvom Eme Vezjak. Delujejo v okviru Društva upokojencev Tišina že od Martinovega leta 2008 dalje, igrajo na standardne in ljudske instrumente, pojo pa v glavnem ljudske pesmi, pa tudi popularne melodije. Se že lahko pohvalijo tudi s svojo zgoščenko. Večer v parku se je nadaljeval s plesom. Nastopila je Folklorna skupina Gornja Radgona, ki že preko 30 let ohranja izročilo vzhodnoštajerskih plesov pod strokovnim vodstvom Tatjane Jakopec Kager. Na diatonični harmoniki jih spremlja ljudski godec – samouk Miran Mauko s Plitvičkega vrha, ki je tudi vokalist. Tokrat se mu je kot instrumentalistka na ribašu pridružila še Vlasta Šalamun. Kot tretji nastopajoči v glasbenem paviljonu je ta večer zapel Vokalni kvintet Klopotec s Kapele, ki se je prvič javnosti v tej zasedbi predstavil 21. decembra 2015. Po strokovni plati ga vodi Anton Divjak, poleg njega pa v oktetu pojo še Albin Marinič, Andrej Marinič, Avgust Šantavec in Jože Tkalec.

Za konec pa je sledila še prava glasbena poslastica. Pripravil jo je »legendarni« Zdenek Bily, ki ob svojem 60-letnem glasbenem udejstvovanju (trobentač) sestavlja vedno nove in nove glasbene skupine. Zdenek je v sedemdesetih in osemdesetih letih v Radencih ter po vsem Pomurju vodil izredno znano in priljubljeno glasbeno skupino štirih čeških glasbenikov »Elite«. Tokrat je predstavil skupino »Nove Elite«, v njej pa iz nekdanje skupine »Elite« poleg Zdeneka (trobenta), igra še Mojmir Wolf (bas kitara), mlajši člani pa so: Valter Klemenčič (klaviature, orglice), Alen Kranjec (bobni) in Staš Sukič (kitara) ter pevka Sara Koler Urbančič. Zaigrali so številne znane popularne melodije, ki »gredo izredno prijetno« v ušesa. Koncert v glasbenem paviljonu sredi Radenskega parka je trajal do 21.30.

Filip Matko Ficko

dsc_7847
dsc_7855
dsc_7866
dsc_7867
dsc_7896
dsc_7903
dsc_7925
dsc_7932
dsc_7943

The post Ponovno tradicionalni glasbeni večer v Radenskem parku appeared first on .

Original Article