Pomoć zemljacima

U prostorijama parohijskog doma Svetog Luke u Dortmundu počinje rad mladi tim stručnjaka za davanje korisnih informacija iz svih oblasti života i rada, obavestila nas je Monika Baštinac.

– Jednom mesečno, posle bogosluženja, biće obrađivana aktuelna tematika i pitanja kao što su sređivanje dokumentacije za penziju, papirologije oko dečjeg dodatka (Kindergeld), ali i saveti oko upisa u obdanište ( Kindergarten), finansijske pomoći za roditelje (Elterngeld). Davaćemo i informacije o dodeljivanju socijalne pomoći siromašnima, kao i obaveštenja o dodacima vezanih za troškove sahrane (Njohngeld). Podrazumeva se pomoć oko popunjavanja svih potrebnih obrazaca za zdravstveno i druga osiguranja – priča za „Vesti“ Monika Baštinac.

Da će navedena inicijativa biti od velike koristi, posebno starijim generacijama, u to ne treba sumnjati. I dosad su radila različita socijalne savetovališta, ali od toga nije bilo mnogo vajde. Zemljaci su se snalazili kako su znali i umeli. Sada znaju adresu na kojoj mogu da nađu pomoć.

Kontakt telefoni

Mladi entuzijasti i savetnici duhovne oaze Sv. Luka stavljaju na raspolaganje i svoje brojeve telefona:

Borislav Glušica: 0231 985 36 234

Monika Baštinac: 0157 732 35 239

Ana Radmilović: 0179 744 4 349

Adresa dortmundske parohije: Hram Sv. apostola Luke Engelbertstraše 5, 44379 Dortmund – Kledž, 0231 7261245, 0231 613597,

email: svestenikŽsrpska-crkva-dortmund.de.

Nadležni paroh je protojerej Danilo Dangubić.

Чланак Pomoć zemljacima се појављује прво на Vesti online.

Original Article