Pomen generalu Mihailoviću u Blektaunu

U Srpskom pravoslavnom hramu Svetog Nikole u sidnejskom predgrađu Blektaun, u subotu 18. jula, održan je pomen generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću a posle večernje službe u crkvenoj sali organizovana je i australijska premijera dokumentarnog filma o vojvodi Momčilu Đujiću.

Deo izloženih eksponata

Dan kasnije, posle liturgije, održan je pomen ispred spomenika Mihailoviću, a nakon toga upriličena trpeza ljubavi u sali.

Pored naših veterana, bili su i predstavnici australijskih ratnih veterana pri tamošnjem RSL klubu, kao i predstavnici drugih srpskih parohija iz Sidneja i četničkih udruženja.

Mitar Rebić položio je venac ispred Crkvene opštine, kao i direktorka škole “Bogdan Bolta” Ljubica Mansel sa učenicama Milicom i Hristinom Miletić i predstavnici Srpskih četnika Australije.

Aleksandar Uzelac ispred spomenika u Blektaunu

U Sali, starešina blektanunske svetinje otac Nemanja Mrđenović i predsednik crkvene opštine Dragoljub Brkljač, pozdravili su goste i govorili o srpskoj istoriji.

Organizovana je i izložba fotografija o vojvodi Momčilu Đujiću i Pokretu srpskih četnika “Ravna Gora”, koju je povodom Dražindana postavio Aleksandar Uzelac, koristeći dokumentaciju iz lične kolekcije, što je za javnu pohvalu.

Чланак Pomen generalu Mihailoviću u Blektaunu се појављује прво на Vesti online.

Original Article