Poluvreme dosta za pobedu

Zahuktava se takmičenje u sidnejskoj Premijer ligi Južnih distrikta. Orlovi iz Sidneja odneli su prošle subote ceo plen s gostovanja kod Murbenk Sports kluba, pobedom od 2:1.
Nakon peha na početku meča i penala za domaćina, koji nije realizovan, Orlovi su uključili motore i nadigrali Murbenk u ostatku prvog dela igre.

Golovima Milenka Divljanovića i Tonija Mandića stekli su prednost od 2:0, što je i bio rezultat na poluvremenu.
U drugom delu igre, okrnjeni sastav srpskog tima, zbog izostanka nekolicine fudbalera zbog povreda, dozvolio je Murbenku da smanji na 2:1. Napadali su domaći, ali bez kvaliteta u završnici.
U velikom htenju da poravnaju rezultat leteli su i nesmotreni startovi igrača Murbenka. Nažalost, jedno takvo uklizavanje skupo je koštalo Jovicu Zrinjanina, koji je grubo fauliran i morao je da napusti igru polovinom drugog poluvremena.
Fudbaler Murbenka koji je skrivio “faul za zatvor” izvinio se na licu mesta, međutim, bitnije od svega je činjenica da je Zrinjanin srećom ipak prošao bez težih povreda. Prekid oko ovog incidenta je smirio strasti i omogućio našem timu da mirno privede utakmicu kraju i upiše tri nova boda.
Sledećeg vikenda, u nedelju 18. aprila, Orlovi igraju protiv ferfildskih Bulsa sa početkom u 3.00 popodne na Nineveh stadionu u Edensor parku.

Večeras svi u Lajkard

Pre naredne ligaške utakmice, Orlove očekuje jedan od najvećih izazova u posljednjih nekoliko godina , jer je u četvrtom kolu FFA kupa igrati protiv tima Iner Vest Hoks. Reč je o rivalu koji igra u NPL3 NSW, što je samo po sebi veliki test za naše fudbalere koji nastupaju u nižem rangu.

Ako se tome doda da će utakmica biti odigrana na Lambert Parku, terenu Apije iz Lajkarda (dugogodišnjeg člana NPL1), ambijent i na terenu Tigrova iz Lajkarda omogućiće Orlovima da odigraju utakmicu u skoro pravom profesionalno okruženju. Utakmica počinje u 7.45 uveče u četvrtak 15. aprila.

Чланак Poluvreme dosta za pobedu се појављује прво на Vesti online.

Original Article