ПОЉСКА: Председник владе Беата Шидло – ЕУ цензурише хришћанство

4

Пољска жели да буде сигурна да хришћанске традиције не подлежу „идеолошкој цензури“ у Европској унији, изјавила је данас пољска премијерка Беата Шидло и нагласила да се њена странка Право и правда противи имиграцији муслимана.

У говору о спољној политици, Шидлоова је рекла да хришћани у Европи не би требало да се осећају неугодно или посрамљено због своје вере и традиције, преноси Ројтерс.

– Ми се залажемо за ЕУ где хришћанске традиције нису подложне идеолошкој цензури – рекла је она на конференцији коју је организовао Пољски институт за међународне послове.

Поред Мађарске, Пољска је одбила да прими избеглице из Сирије и других места по систему квота, које су дошле у Европу од 2015. године, наводећи да су муслимански имигранти претња њиховој националној безбедности и стабилности.

ИЗВОР: ВЕСТИ

———–

9.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Категорије:АКТУЕЛНО, ВЕСТИ ИЗ СВЕТА, ДЕШАВА СЕ…, ДРУШТВО, Други пишу, Европа, Медији- генератори јавног мњења, Миграције и азилантизација, Мишљење, Национално питање, Новости, ОБАВЕШТЕЊЕ, СВЕТ, СТАВ, будућност, MAIL – RSS FEED

Tagged as: , , , , , , ,

Preuzeto sa: https://facebookreporter.org/2017/11/09/poljska-predsednik-vlade-beata-sidlo-eu-cenzurise-hriscanstvo/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.